Шукати: Карта сайту
Четвер 8 серпня 2002 року.
Новини
[8.08.2002]


Глава Державної комісії з рослідування причин авіакастрофи у Львові
Названо причини авіакатастрофи СУ-27 у Львові
Існує декілька причин авіакатастрофи, яка сталася 27 липня на львівському військовому летовищі, - заявив 7 серпня на прес-конференції у Львові голова Державіної комісії з причин розслідування авіакатастрофи, секретар РНБУ Євген Марчук. За словами Євгена Марчука, зараз вже є достатньо попередньої інформації, а експертні висновки будуть зроблені через півтора-два місяці. Першою причиною авіакатастрофи стало відхилення літака від завданої траєкторії польоту і виконання фігури, яку раніше пілот Топонар ніколи не виконував. Втім назвати Топонаря єдиним винуватцем трагедії не можна, оскільки в літаку було два пілоти. Другий пілот Єгоров міг на певній ділянці втрутитися у хід подій. Проте порушення почалися ще на землі. Другим порушенням було те, що для проведення польотів була вибрана нестандартна зона, а саме - зона пілотування і зона розташування глядачів знаходилися вліво від вісі, що не практикується. Третьою причиною стали розміри зони пілотування. Фізичні закони обумовлювали, що у будь-якому разі літаки вилітали за визначену зону пілотування. Четвертою причиною слід вважати те, що на передодні польотів не було проведено генеральної репетиції з прив'язкою до місця пілотування. Така репетиція була запланована на 26 липня, але не відбулася. Згідно регламентуючих документів, репетиція не є обов'язковою, але разом з тим в майбутньому такий порядок буде змінено, - зазначив Євген Марчук. Також пілот Топонар на передодні просив дати йому дозвіл на додатковий тренувальний політ, який так само не відбувся. Шоста причина - безпосередньо в зоні пілотування не було координації дій керівників польотів. Керівники польотів за 4 хвилини до трагедії могли ще вплинути на хід подій. Сьоме порушення полягало в тому, що першими зону пілотування порушили літаки ЯК-42, які пройшли над головами глядачів. Восьмою причиною, яка призвела до трагедії, є дії місцевої влади. За словами Євгена Марчука, існує ряд документів, які регламентують проведення публічних заходів, зокрема, з використанням повітряного простору. За словами Євгена Марчука, 18 червня командувач 14-м авіакорпусом С.Онищенко надіслав за номером 234 запит до міського голови Львова Любомира Буняка, де було вказано, які літаки будуть брати участь у аівашоу, що саме буде відбуватися на аеродромі. На цей запит відповідь дав керуючий справами Львівського міськвиконкому Олег Кузан. Крім того, командир корпусу С.Онищенко мав безпосередню зустріч із Любомиром Буняком напередодні авіашоу. Євген Марчук заявив, що справа військових є безпека польотів, а справа цивільної влади - безпека людей.
Марчук вважає, що міська влада могла не дозволити проведення авіашоу, і в такому разі навіть Президент України не зміг би заставити її це зробити. Міська влада могла також залучити для консультацій хоча б цивільних авіаторів із Львівського авіазагону, які є добрими фахівцями. Керуючий справами Львівського міськвиконкому стверджує, що він не підписував жодного листа. В такому разі це вже буде справою розгляду прокуратурою, оскільки можливо йдеться про підробку документу, - зазначив Євген Марчук.
·Cписок загиблих
·Фотографії трагедії
·ВІДЕО ТРАГЕДІЇ (686 kb)
·ВІДЕО ТРАГЕДІЇ 2 (1,5 mb)
·ВІДЕО ТРАГЕДІЇ 3 (1,9 mb)
·ВІДЕО ТРАГЕДІЇ 4 (501 kb)
·ВІДЕО ТРАГЕДІЇ 5 (353 kb)


Обурення Любомира Буняка
Любомир Буняк згоди на проведення авіашоу не давав.
Любомир Буняк заявив, що жодної писмової, а тим більше усної згоди на проведення авіашоу особисто не давав. Мерія лише виділила гроші на прапори та оренду сценічного обладнання для Палацу культури, де проходила урочиста частина. "Міський голова виділив на проведення такого культурного мироприємства аж 1400 гривень! Великий злочин для голови, що він видав гроші",- сказав мер. Із ствердженням голов державної комісії Євгена Марчука, про причетність міської влади до організації авіашоу, Любомир Буняк також не погоджується. "Євген Кирилович повинен був би знати, що згідно документів які існують в Українській державі, дозвіл на такі речі дає відповідна державна інституція, відповідно із прийнятим порядком. Якшо Євген Кирилович чомусь раптом хоче перекинути із хворої голови на здорову, то це не робить честі голові Державної комісії", - сказав Любомир Буняк. Міський голова Львова не вважає, що компанія проти міської влади організовано спеціально, але має намір з'ясувати усі обставини.
8 серпня свою позицію, щодо причетності міської влади до проведення авіашоу, висловить керуючий справами ВИКОНКОМУ Львівської міської ради.


Взято під варту керівника польоту СУ-27, що зазнав аварії на Скнилівському летовищі
Військовий суд Львівського гарнізону в середу постановив взяти під варту помічника керівника польотів, керівника польотів безпосередньо в зоні пілотування на авіашоу 27 липня у Львові Юрія Яцюка. Прокуратура підозрює його в скоєнні злочину, передбаченого ст. 416 Карного кодексу України (порушення правил польотів, що призвело до тяжких наслідків). Суддя Олександр Яременко заявив, що такий запобіжний захід обраний тому, що Ю.Яцюка звинувачують у скоєнні тяжкого злочину, який карається позбавленням волі на термін більш ніж 3 роки. Як передає «Інтерфакс-Україна», за словами судді, Ю.Яцюка будуть утримувати в СІЗО Держдепартаменту з виконання покарань. У свою чергу Ю.Яцюк заявив журналістам, що «в нього не було досвіду в керівництві польотами Су-27 на низьких висотах під час виконання фігур вищого пілотажу», тому його не можна було призначати керівником польотів в зоні безпосереднього пілотування. Суддя О.Яременко заявив журналістам, що за станом на 15.00 не поступало клопотання Генпрокуратури про взяття під варту головнокомандувача Військово-повітряних сил Віктора Стрельникова, командувача 14-м авіаційним корпусом Сергія Онищенка і заступника командувача 14-им авіакорпусом А.Третьякова. Як повідомлялося, органи слідства підозрюють В.Стрельникова і С.Онищенка в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст. 425 Карного кодексу України - «недбале ставлення військової особи до служби, яке спричинило тяжкі наслідки - катастрофу літака і численні людські жертви». А.Третьяков і Ю.Яцюк підозрюються в «порушенні правил експлуатації літальних апаратів, яке спричинило катастрофу та інші тяжкі наслідки» (ст. 416 КК). Після затримання підозрювані знаходяться у військовому ізоляторі тимчасового утримання.
27 липня вдень під час авіашоу на Львівському аеродромі «Скнилів» винищувач Су-27, демонструючи фігуру вищого пілотажу, упав на глядачів. Усього потерпілими вважаються 236 осіб. Упізнані тіла 74 осіб, у тому числі 27 дітей. У лікарні померли ще двоє. Слідство у справі веде Генеральна прокуратура України.


Дмитро Воронін та Юрій Калінін
Вбивцям Білозора зменшили терміни ув'язнення
Апеляційний суд Львівської області засудив Дмитра Воронова, звинуваченого у вбивстві композитора Ігоря Білозіра, до позбавлення волі на 10 років. Юрій Калінін, як співучасник, засуджений до 8-ми років позбавлення волі. Такий вердикт винесений в середу у Львові. Крім цього, суд постановив провести службове розслідування в медичній установі, де помер І. Білозір. Термін позбавлення волі враховує час, проведений обвинуваченими в слідчому ізоляторі. Адвокати Д. Воронова і Ю. Калініна збираються подавати ще одну апеляцію. Як повідомлялося раніше, прокуратура Львівської області вимагала для Д. Воронова 15 років позбавлення волі, а для Ю. Калініна - 12 років. Під стінами суду на мітинг зібралося приблизно 100 чоловік, що представляють праві партії і громадські організації. Вони вимагають, щоб суд підтвердив обвинувачення прокуратури і засудив підсудних відповідно до 15-ти і 12-ти років ув’язнення. Мітинг проходить без ексцесів, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
Український композитор І. Білозір помер 28 травня 2000 року в лікарні швидкої допомоги у Львові. Смерть наступила від травм, отриманих внаслідок інциденту в кафе "Цисарська кава". І. Білозір і його друзі почали співати українські пісні, що викликало невдоволення іншої групи відвідувачів. Виникла бійка, в якій І. Білозір був травмований, його доставили в лікарню швидкої допомоги, де від отриманих травм він помер. 28 вересня 2001 року Львівський обласний суд визнав винними у вбивстві композитора Д. Воронова і Ю. Калініна, визначивши для них покарання у вигляді 15 і 12 років позбавлення волі відповідно. Крім того, суд постановив стягнути з підсудних 50 тис. грн. матеріальної компенсації на користь дружини, сестри і матері покійного композитора. Адвокати обвинувачених оскаржили це рішення, і в січні 2002 року Верховний суд України скасував як необгрунтований вирок по цій справі. Верховний суд повернув справу в апеляційний суд на перегляд іншою колегією суддів. Вбивство композитора мало значний суспільно-політичний резонанс. Зокрема, деякі депутати міськради Львова минулого скликання пропонували ввести мораторій на виконання російськомовних пісень "низької якості", але ця пропозиція не була підтримана необхідною кількістю голосів.


Народ кричить "Ганьба"
Пікетчики заблокували приміщення суду, вимагаючи довічного ув'язнення для вбивць Ігоря Білозіра
Близько 200 чоловік заблокували сьогодні приміщення апеляційного суду Львівської області, вимагаючи вищої міри покарання - довічного ув’язнення для Дмитра Воронова і Юрія Калініна, яких суд визнав винними в смерті композитора Ігоря Білозіра. Приміщення блокували представники партії «Батьківщина», Української національної асамблеї, Української республіканської партії «Собор», партії «Єдність» і Української християнсько-демократичної партії. Пікетники вимагають зустрічі з губернатором Львівської області Мироном Янківим і головою Ради національної безпеки і оборони Євгеном Марчуком. Міліція намагалася вивести осуджених з приміщення суду, але не змогла цього зробити. З натовпу чутні заклики до самосуду над Вороновим і Калініним. Апеляційний суд Львівської області засудив обвинувачених у вбивстві львівського композитора Білозіра, Воронова до 10 років позбавлення волі, а Калініна до 8 років позбавлення волі. Відразу після виголошення вироку мітингуючи намагалися проникнути до судової зали, але їх стримала міліція. Після цього мітингуючи перекрили одну з центральних вулиць Львова, вимагаючи довічного ув’язнення для осуджених


"Львівські авіалінії" відокремлено в окрему компанію
Державне авіапідприємство "Львівські авіалінії" відокремлено в окрему компанію. Такий наказ видало міністерство транспорту України. Реорганізація торкнулася і місцевого аеропорту. Тепер аеропорт "Львів" діятиме окремо від авіаційного підприємства, а на його базі створять державне підприємство "Міжнародний аеропорт Львів".

Аеропорт "Львів"
Реорганізовувати українські авіакомпанії міністерство транспорту розпочало минулого року, після виходу відповідного указу президента. Першим була реорганізовано діяльність рівницького авіаційного підприємства "Універсалавіа", яке відокремилось від аеропорту Рівне. Розподіл функції львівського аеропорту і авіапідприємства за словами директора Державного департаменту авіаційного транспорту Володимира Максимова, поліпшить роботу обидвох структур, оскільки у них різні функції.


Маршруні таксі пройдуть реєстрації
Незабаром маршруні таксі пройдуть реєстрації. Переєстрованим машинам видаватимуть знаки жовтого кольору. Як повідомив начальник ДАІ Львівської області Олег Сало, це дозволить частково опорядкувати ситуацію з маршруними таксі у місті. Зокрема проблемою є те, що багато мікроавтобусів немають ліцензії, а лише ксерокопії, що є порушенням вимох законодавства. Часто технічний стан машин не відповідають вимогам. Для цього обласне ДАІ проведе примусовий техогляд автомобілів. Не ліпша ситуація з приміськими маршрутками, за словами начальника транспорту і зв'язку львівської міської ради Ярослава Вовчика, щоденно по вулицями Львова курсує близько 100 приміських маршрутів без дозволу міської ради.


З Миколаївської районної колонії втік небезпечний злочинець
1 серпня з виправної колонії посиленого режиму номер 110, що розташована в селі Держів Миколаївського району, втік 27-річний в'язень Гібляк Орест Йосипович, уродженець Жовківського району. Як повідомив Центр громадських зв'язків обласного управління міліції, Гібляка два роки тому засудили до 15 років позбавлення волі. Особовий склад управління міліції у Львівській області та інших областей, а також допоміжні сили орієнтовані на розшук злочинця. Якщо комусь відома інформація про злочинця, прохання телефонувати до міліції за телефоном 02.


ДАІ переіменовано на ДПС
ДАІ переіменовано на ДПС (Дорожньо Патрульна Служба). Нову абріатуру буде розміщено на патрульних автомобілях та на грудних знаках інспекторів. Старі житони в ДАІшників вилучать і видадуть нові з персональними номерами.

Спорт: Чемпіонат України. Вища ліга.
5-тур: Металург М. - Карпати - 2:3
докладніше

NEW на сайті:
· Гра "пузлі"
· Розклад руху літаків з аеропорту Львів з 1 липня 2002 року [з граничними цінами на квитки]
· Куток відвідувача
· Тепер в розділі афіша > кінотеатри, можна дізнатись про сюжети фільмів, які в них "крутять". Треба знати, за що платиш.

Курси валют на 8.08.02
НБУ
USD 0.00 5.32    EUR 0.00 5.16    RUR 0.00 0.17    ATS 0.00 0.33    GBP 0.04 8.18    CAD 0.04 3.37    CZK 0.00 0.14    EST 0.00 0.31    LVL 0.04 8.76    MDL 0.00 0.40    PLN 0.00 1.27    SKK 0.00 0.11   
U.S. Market
USD 0.00 5.33    EUR 0.04 5.20    RUR 0.00 0.17    ATS 0.00 0.34    GBP 0.00 8.21    CAD 0.02 3.38    CZK 0.00 0.14    EST 0.00 0.31    LVL 0.03 8.80    MDL 0.00 0.41    PLN 0.01 1.27    SKK 0.00 0.11   
Погода
8.08.02. Четвер

9.08.02. П'ятниця
слабкий дощ
t вдень: 26 oC
t вночі: 15 oC
Вітер: південно-східний 5 м/с

CNN - Lviv
Погода у Львові


Архів
липень
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031
серпень
01020304
05060708091011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Афіша (з цінами на квитки)
4 серпня - 12 серпня
  • Театри
  • Кінотеатри
  • Виставки
  • Нічні клуби та бари
  • Концерти
  • Кав'ярні
  • Для пивоманів
  • Кнайпи
    ІНФОРМАЦІЙНА допомога
    ЗАХИСТІТЬ себе


    Відіслати повідомлення:
    КИЇВСТАР
    UMC
    УКРПЕЙДЖ
    РАДІОКОМ



    MWP - ПОРТАЛ - for webmaster's :)
    Обмін кнопками
    Наша кнопка



    Каталог UaList.com
    Украинский портАл
  • Веб-хостинг надано Глобал Україна - Львів
    Стосовно реклами звертайтесь: lvivreklama@yahoo.com
    1999- "Щоденний Львів", e-mail: lviv@all.at