Прем’єр доручив облдержадміністрації передати Львову 12,5 гектара на Яворівщині

13:50 27 січня 2017 р.

Андрій Садовий заявив у п’ятницю: «Сьогодні дійсно священний день для Львова».

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 27 січня: «Під час наради з обговорення ситуації на Львівському полігоні твердих побутових відходів та поводження з ними у Львові домовилися про надання земельної ділянки площею 12,5 га для будівництва полігону з переробки твердих побутових відходів.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив у п’ятницю на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій щодо вивезення твердих побутових відходів у Львові: «Це біда і вона має всіх гуртувати. І має бути співучасть усіх у тому процесі. Зі свого боку можу підкреслити, що все те, що буде потрібно, погодження всіх структур – вони будуть зроблені».

Відтак він дав доручення обласній державній адміністрації передати Львову земельну ділянку на території колишнього Яворівського гірничо-хімічних підприємства «Сірка» прощею 12,5 га. Своєю чергою, голова обласної державної адміністрації Олег Синютка доповів на нараді: «Ми за останні чотири місяці відвели ці земельні ділянки як державну власність і  затвердили відповідні акти. І детальний плани територій затвердили також. Ця земля є непридатною для сільського господарства чи будівництва, тому що вона є пошкоджена гірничою хімією. Але є придатною для використання як територія для полігону. Для надання ділянки потрібно лише  розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації.

Натомість міський голова Львова Андрій Садовий зазначив: «Питання щодо передачі місту ділянки дозрівало фактично вісім місяців. Дозріло. Насправді велика Вам подяка, тому що Ви розв’язали проблему, яка не розв’язувалася 25 років. Для всіх міських голів та губернаторів це була єдина проблема – ми не могли знайти ділянки. Сьогодні дійсно священний день для Львова».

Про це повідомили сьогодні, 27 січня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів