«Ціна за газ у $268» – обіцянка-цяцянка, – екс-віце-прем'єр (доповнено відеосюжетом)

18:15 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: nbnews.com.ua

У підписаній учора угоді про вартість російського блакитного палива для України вказується, що її визначатимуть щоквартально шляхом підписання додаткової домовленості, й це буде інструментом контролю з боку Москви.

Народний депутат від партії «УДАР» та екс-віце-прем'єр-міністр з економіки Віктор Пинзеник заявив сьогодні, 18 грудня, на прес-конференції, що наразі «газова знижка для України» є тільки обіцянкою. Дослівно ж він сказав про це так:

«У підписаних контрактах я не знайшов ціну у $268. Якщо судити по тексту, опублікованому у пресі, дана ціна має бути досягнута з 1 січня 2014 року шляхом застосування коефіцієнту «К». У документі вказується, що цей коефіцієнт визначається на перше число місяця кожного кварталу шляхом підписання додаткової угоди».

Нардеп наголосив, що, згідно документу, у випадку не підписання з будь-яких причин буде діяти існуюча система ціноутворення, тобто коефіцієнт дорівнюватиме одиниці. «Це обіцянка ціни, якщо все було б прозоро, то в угоді вона була б вказана чітко», – резюмував відтак Віктор Пинзеник. 

Він також додав, що мова йде про дворічний кредит, який залучатиметься (не факт), але під 5% і не факт, що гроші підуть у держбюджет. «Це обернеться для України ще більшим борговим навантаженням. А щоквартальне погодження ціни стане інструментом контролю з боку Росії».

Про це інформують сьогодні «Українські Національні Новини».

Як інформував «Щоденний Львів», ціну на газ для України Росія знизила тимчасово, екс-віце-прем'єр Олег Рибачук дійшов висновку, що де-факто Україна – в Митному союзі, а заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий – що Янукович разом з урядом фактично підписали акт капітуляції, яка – гірше вступу до Митного союзу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів