Ефемерна «знижка на газ» коштуватиме частини ГТС?

20:20 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: 2000.net.ua

На брифінгу в середу міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив, що переговори з Росією щодо газотранспортного консорціуму продовжаться.

Джерело російської інформагенції «ИТАР-ТАСС», знайоме зі змістом консультацій, які відбулися напередодні в Москві, повідомило в середу: «умовою знижки на газ для України стала гарантія відновлення переговорів щодо входження «Газпрому» до складу власників української газотранспортної системи. Переговори щодо ГТС повинні початися на початку наступного року».

Поінформований співрозмовник «ИТАР-ТАСС» підкреслив при цьому, що «обговорення можливості продажу «Газпрому» частки в ГТС України буде проходити в двосторонньому форматі», тобто – без ЄС. Бо хоч раніше Україна розглядала можливість створення тристороннього консорціуму з управління національною газотранспортною системою за участю Євросоюзу, однак глава «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що «питання тристороннього консорціуму вже давно не є предметом переговорів між «Газпромом» і «Нафтогаз України».

А міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький заявив на брифінгу в середу, що переговори з Росією щодо газотранспортного консорціуму продовжаться «в наступному році». Про переговори з цього приводу з ЄС він уже не заявляє.

Як інформував «Щоденний Львів», Президент РФ Володимир Путін визнав, що ціну на газ для України Росія знизила тимчасово, а народний депутат від партії «УДАР» та екс-віце-прем'єр-міністр з економіки Віктор Пинзеник заявив сьогодні, 18 грудня, на прес-конференції, що наразі «газова знижка для України» є тільки обіцянкою

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів