Львівський Євромайдан попереджає про намір доруйнувати пам’ятку (відео)

15:10 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: varianty.net

Його активісти закликають чергувати біля Народної лічниці імені Митрополита Андрея Шептицького.


Відео: tvzikua

Вони повідомляють сьогодні, 15 січня, на сторінці львівського Євромайдану в мережі «Facebook»:

«Львівський окружний адміністративний суд іще 30 грудня дозволив компанії регіонала Зубика руйнувати будівлі шпиталю Шептицького на Озаркевича, 4. Ще б пак, адже керівник компанії «Інтергал-Буд» перебуває у родинних зв'язках із щонайменше двома відомими львівськими суддями. 15-го січня залишки історичних пам'яток збираються доруйнувати.

Львів'яни, покладатися на місцеву владу і суд у цій справі так само безглуздо, як сподіватися на справедливе рішення Януковича. Громада повинна сама сказати своє слово щодо руйнування львівської старовини. Закликаємо міську владу та Українську греко-католицьку церкву втрутитись, виправити свою помилку й припинити руйнування старого Львова. 

Реєстрація людей на чергування біля лічниці Шептицького триває у наметі на Євромайдані. Також можна звертися в організацію «Меморіал» за номером 093 424 47 43».

Як інформував «ЩЛ», у Львові знищили пам’ятку архітектуризнесли одну з будівель «Народної лічниці» імені Андрея Шептицького, розташовану в охоронній зоні ЮНЕСКО, відтак обласний осередок Українського товариства охорони пам'яток історії та культури закликав пікетувати руйнування пам'ятки архітектури Львові, після чого пікетувальники знесли паркан руйнівника пам'ятки й цілодобово чергують біля зруйнованої пам’ятки, тож конфлікт довкола забудови триває.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів