У Львові вшанували Степана Бандеру (доповнено відеосюжетом)

17:26 1 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: unn.com.ua

Із нагоди 105-ї річниці від дня його народження біля пам’ятника йому відбулося урочисте віче.

Попереду мітингу були червоно-чорні прапори та синій стяги із написом «За Україну». Натомість прапори з партійною символікою «Свободи» – позаду площі.

Хоч в анонсах зазначалося, що буде всенародне віче, на площі перед пам'ятником зібралося 200 людей. Переважно – чоловіки-пенсіонери.

Урочистості звично тут відбуваються у такому порядку: чиновники і депутати покладають квіти, священики відправляють молебен, далі усі співають «многая літа», б'ють святкові залпи, співають гімн. Тоді беруться виступати львівські «свободівці» та чиновники.

Кожен починає промову із двох привітань: «Слава Ісусу Христу» та «Слава Україні».

«Дорогі львів'яни, вітаю вас із днем народження Бандери. Я гордий з того, що мене і нас усіх називають «бандерівцями», – сказав у своєму виступі секретар Львівської міської ради Василь Павлюк.

«Охорони нас, Боже, від того межигірського ірода, – каже священик, який щоразу править на мітингах у Львові, Михайло Нискогуз. – Так само як колись Ірод наказав убивати невинних дітей, так само цей межигірський дав вказівку бити наших дітей. Дай нам сили здолати ту нечисту силу».

Присутні гучно аплодують. Вмикають патріотичні пісні на всю площу. Про це розповідає сьогодні, 1 січня, в «Gazeta.ua» Леся Межва. Своєю чергою, кореспондент «УНН» повідомляє у середу:

«Сьогодні, 1 січня, біля пам’ятника Степанові Бандері у Львові відбулося урочисте віче з нагоди 105-ї річниці з дня народження голови Проводу ОУН,  Дійство розпочалось з покладання квітів, після чого священики відправили молебень.

Також відбулось традиційне віче, на якому з промовами виступили народний депутат України Ірина Фаріон, мер Львова Андрій Садовий, секретар ЛМР Василь Павлюк, голова Львівської обласної ради Петро Колодій.

Ірина Фаріон, крім патріотичних закликів, назвала лауреатів премії ім. Степана Бандери, а також оголосила про заснування студентської премії імені Степана Бандери, грошова нагорода якої становитиме сім тисяч грн. Спершу нагорода вручатиметься студентам «Львівської Політехніки», бо саме там навчався Степан Бандера, а з наступного року премію зможуть отримати студенти інших вишів України.

На площі зібралось близько тисячі людей, переважно літнього та похилого віку. Вони вигукували «Слава Україні!», співали гімн, тримали в руках синьо-жовті та червоно-чорні прапори. Віче тривало близько двох годин і закінчилось урочистим виконанням гімну ОУН та піснею «Боже великий єдиний!».

Як інформував «ЩЛ», співкоординатор Львівського Євромайдану Василь Молдован запрошував сьогодні на традиційний Марш Честі до дня народження Степана Бандери.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів