Грабіжники таранили на Жовківщині автомобіль поліціянтів

11:45 15 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: зі сторінки Олександра Гостіщева в інтернет-мережі «Facebook»

Троє працівників сектору реагування патрульної поліції госпіталізовані з різними ушкодженнями, але лікарі запевнили, що через деякий час вони повністю відновляться.

Начальник Жовківського відділення поліції Олександр Гостіщев повідомив у четвер, 15 грудня, що «сьогодні вночі троє працівників СРПП (сектор реагування патрульної поліції) Жовківського відділення поліції виїхали на виклик про крадіжку з магазину в селі Боброїди». За словами Олександра Гостіщева, їм «повідомили, що злодії на мікроавтобусі рухаються в їхню сторону, відразу буди увімкнені світлові та звукові сигнали, але бус не зупинявся та не реагував на це».

Начальник Жовківського відділення поліції також розповів: «Тоді екіпаж поліцейських вирішив перекрити дорогу, бус пішов на таран, від удару в службовому автомобілі вирвало бокові двері, але працівники не розгубились і затримали злодіїв, які чинили опір. Бус був повний краденого товару з двох магазинів. Також був виявлений пістолет знятий зі запобіжника та з патроном в патроннику».

Олександр Гостіщев також повідоми: «Всі троє члени цього екіпажу, після приїзду швидкої, були госпіталізовані з різними ушкодженнями, але лікарі запевнили, що через деякий час вони повністю відновляться.  Я хочу подякувати за службу старшому лейтенанту Юлії Кіщук, лейтенанту Степану П'єху, старшому сержанту Ростиславу Пелипи. та побажати швидкого одужання».

Олександр Гостіщев написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook», де він також опублікував відео й фото з місця події. Натомість у прес-службі Львівського обласного управління поліції розповіли сьогодні, 15 грудня, що грабіжники не реагували на неодноразові вимоги правоохоронців зупинитися й що під час переслідування працівники групи реагування змушені були зупиняти мікроавтобус, перегородивши йому дорогу службовим автомобілем. Відтак, вбулося зіткнення, внаслідок якого троє правоохоронців, з них одна жінка, були травмовані, а поліцейський автомобіль отримав суттєві пошкодження.

Незважаючи на це, працівники групи реагування затримали двох озброєних раніше судимих за крадіжки, розбої та грабежі зловмисників. Один з них – 39-річний львів’янин, інший – 30-річний мешканець Камянко-Бузького району. 

Правоохоронці вилучили у затриманих вогнепальну зброю – пістолет Макарова, який скеровано на експертизу. Також зловмисники мали з собою пристрої для зламування замків (віджими, кусачки…) та автомобільні номерні знаки іноземної реєстрації. 

Мікроавтобус, на якому втікали зловмисники, був завантажений товаром, викраденим з магазинів. А працівники групи реагування з травмами різної важкості були госпіталізовані у хірургічне відділення Жовківської лікарні.

За цими фактами відкрито кримінальні провадження за частиною 3 статті 185 (крадіжка) та статтею 348 (посягання на життя працівника правоохоронного органу, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону або військовослужбовця) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання – позбавлення волі на строк від дев’яти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів