Міліція твердить: «Беркуту» немає за що виправдовуватися (доповнено відеосюжетами)

11:35 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Тим часом ще два телеканали зауважили, що «головним провокатором на Банковій 1 грудня міг бути «беркутівець»


Відео: Mustafa Nayyem

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 5 грудня, в сюжеті теленовин «Скандальний полковник «Беркуту» Косюк розказав, де був під час штурму Банкової»:

«Полковник міліції Сергій Косюк, який нібито був одним із провокаторів зіткнень біля Адміністрації президента, спростовує всі підозри. Як заявив беркутівець ТСН.Ранок, під час штурму він знаходився у Кабінеті міністрів.

«То був не я. У той час я був у Кабінеті міністрів», – заявив Косюк.

При цьому його колеги, зокрема, заступник начальника ГУ МВС України в м. Київ Петро Федчук підтвердив слова Косюка, що полковник був в уряді. «Я підтверджую, що він ніс службу у дворі Кабінету міністрів у форменому одязі, де його бачив весь особовий склад і «Беркуту», і інших підрозділів, і в тому числі працівники Кабміну», – зазначив Федчук.

Крім того, колеги Косюка кажуть, що ані міліції, ані «Беркуту» немає в чому виправдовуватися перед людьми.

Нагадаємо, журналісти кількох видань помітили на відео полковника міліції Сергія Косюка, який нібито підбурював мітингувальників йти штурмом на Адміністрацію президента».

Натомість в іншому сюжеті теленовин – «Корчинський після штурму Банкової виїхав до Росії, а полковник «Беркуту» міг займатися провокаціями» – «ТСН.ua» інформує сьогодні, 5 грудня:

«Лідер радикальної організації «Братство» Дмитро Корчинський, якого підозрюють у причетності до провокацій на Банковій, виїхав за кордон. Про це стало відомо ТСН з надійних джерел.

У свою чергу, у МВС про причетність Корчинського до організації провокацій говорять неохоче. Так, заступник міністра МВС Віктор Дубовик пообіцяв дати оцінку діям Корчинського.

Крім того, на одному з відео, яке було зняте під час штурму Банкової вусатий чоловік, який голосно закликає людей їхати трактором на правоохоронців, дуже схожий на полковника міліції Сергія Кусюка. На прохання ТСН прокоментувати цю схожість у міліції відповіли, що подробиці нададуть після розслідування подій довкола президентської адміністрації.

Нагадаємо, саме таран трактором, кидання каміння в голови правоохоронців, димові гранати і фаєри, стали головною підставою для чергового силового розгону людей беркутівцями. І саме тоді були затримані дев'ятеро осіб, які начебто і провокували сутички. Хоча свідки тих подій, і сьогодні заявляють – узяли не тих і навряд чи візьмуть.

«Ми чули цю команду: «Присісти на місці». І вони сідали навпочіпки. Ви знаєте у в'язницях на етапі так сидять. Їх сиділо 10-15 осіб і це візуально була команда скоріш за все для солдат, щоб їх не треба чипати», – вважає свідок тих кривавих подій Андрій Гришук».

Своєю чергою, «Телеканал новин «24» повідомляє сьогодні, 5 грудня, в сюжеті теленовин «Головним провокатором на Банковій 1 грудня міг бути «беркутівець»:

«Чоловік, який першим закликав йти на Банкову штурмом та командував бульдозером, імовірно, є заступником командира полку міліції особливого призначення «Беркут» Сергієм Кусюком. Саме він міг бути головним провокатором на Банковій та очолювати операцію з розгону спецпризначенцями 1 грудня, під час якої постраждали сотні людей. Його і досі помічають неподалік мітингів, які тривають у Києві».

«Щоденний Львів» повідомляв про цей інцидент у публікації «Трактор, який таранив на Банковій міліцію, підігнав її полковник?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів