МЗС Польщі вимагає негайних дій у справі знищення пам'ятника на Львівщині

11:50 11 січня 2017 р.

«Українська влада сприйняла інцидент дуже серйозно», – зауважила речниця дипломатичного відомства Польщі.

Міністерство закордонних справ Польщі вимагає негайних дій у зв’язку зі знищенням польського пам’ятника жертвам злочину у Гуті Пєняцькій у Львівській області. Зокрема, польське зовнішньополітичне відомство зажадало від української сторони уважного вивчення справи, відшукання винних та їхнього покарання

Спеціальну ноту в цій справі надіслало посольство Польщі у Києві. Про це повідомила речник МЗС Польщі Йоанна Вайда.

У ноті наголошено, що подібні інциденти мають бути з’ясовані, а винуватці повинні понести покарання. Як підкреслено, такі дії становлять загрозу для польсько-українських взаємин.

«Українська влада сприйняла інцидент дуже серйозно», – зауважила речниця дипломатичного відомства Польщі.

Створено спеціальну оперативну групу, котра розслідує справу. У місці вандалізму ведуться слідчі заходи. Місцева влада повідомила представників польського консульства, що цей інцидент спрямований як проти поляків, так і проти українців.

Про це повідомило «Польське радіо», де також поінформували: «Кам’яний хрест, який знаходиться у центральній частині пам’ятника, невідомі вандали розбили на декілька частин. Одна із таблиць біля знищеного хреста розмальована у жовто-блакитні кольори. На другій таблиці нанесена чорна і червона фарби та символ SS».

Як інформував «Щоденний Львів», російські ЗМІ заздалегідь повідомили про провокацію в селі Гута Пеняцька, відтак, радник глави МЗС Польщі вважає, що пам’ятник у Гуті-Пеняцькій знищили росіяни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів