Поліція просить зголоситися очевидців провокації в Гуті-Пеняцькій

12:50 10 січня 2017 р.

Усіх, хто мають будь-яку інформацію про провокацію в Гута-Пеняцькій, просять повідомити її Бродівському відділенню поліції.

У Львівському обласному управлінні поліції повідомили у вівторок, 10 січня, що сьогодні, 10 січня, в її Бродівському районному відділенні отримали інформацію про те, що в селі Гута-Пеняцька пошкоджено пам’ятний знак жертвам трагічних подій 1944 року. Відтак, туди вирушили Львівського обласного управління поліції, генерал поліції третього рангу Валерій Середа, вибухотехніки та слідчо-оперативна група.

Правоохоронці проводять першочергові оперативні заходи та з’ясовують – коли саме і в який спосіб пошкоджено пам’ятник, а також встановлюють причетних до цього осіб. Про це повідомили сьогодні, 10 січня, в прес-службі Львівського обласного управління, де також поінформували: «Вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Усіх, хто мають будь-яку інформацію стосовно події, просять повідомити її Бродівському відділенню поліції за телефонами 102 або 0-96-517-90-70».

Натомість речниця Львівського обласного управління поліції Світлана Добровольська розповіла кореспонденту агенції Укрінформ: «На місці працює слідчо-оперативна група. Правоохоронці здійснюють подвірний обхід у селах Гута Пеняцька та сусідньому Жаркові, сподіваючись знайти свідків злочину. Проте зробити це складно, оскільки меморіал знаходиться за три кілометри від села у полі під лісом. Зараз, у сніжно-морозну погоду, туди не навідується ніхто зі селян».

Як інформував «Щоденний Львів», російські ЗМІ заздалегідь повідомили про провокацію в селі Гута Пеняцька.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів