Розпочато кримінальну справу проти депутата Львівської облради (доповнено)

10:25 27 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: ovu.com.ua

Галицький райвідділ МВС розслідує, за його словами, перешкоджання журналістській діяльності «свободівцем» Йосифом Ситником.

Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю обласного управління МВС. За його інформацією, до Галицького райвідділу міліції Львова надійшло повідомлення від працівника обласної ради про те, що в її приміщенні депутат завдав тілесні ушкодження працівнику засобів масової інформації.

Відтак райвідділом відкрито щодо нього кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу (перешкоджання професійній діяльності журналістів). Своєю чергою, «Інтерфакс-Україна» інформує в п’ятницю:

«Генеральний директор львівського медіа-холдингу ZIK Дмитро Добродомов заявив про те, що на нього напав і вдарив в обличчя депутат Львівської облради від ВО «Свобода» Йосип Ситник.

За словами журналіста, інцидент стався в четвер увечері в туалеті сесійної зали Львівської облради, перед початком зборів ради народного об'єднання «Майдан».

«Депутат Ситник накинувся на мене зі словами «Ах це ти! Давно хотів тобі...», після чого ударив в обличчя», - розповів агентству Д.Добродомов.

У заяві прес-служби ZIK зазначено, що медіа-холдинг засуджує таку поведінку депутата облради і закликає керівництво ВО «Свобода» відреагувати на «ганебний вчинок» свого колеги.

«Викликає занепокоєння той факт, що обласний обранець дозволив собі застосувати фізичне насилля до журналіста і навіть не побоявся зробити це у будівлі обласної ради», - сказано в заяві прес-служби медіа-холдингу ZIK».

Натомість прес-служба Львівської обласної організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода» запевняє з цього приводу:

«ВО «Свобода» спростовує повідомлення ІА «ЗІК» про напад депутата Львівської обласної ради Йосифа Ситника на директора медія-холдингу «ЗІК» Дмитра Добродомова, що начебто відбувся 26 грудня 2013 року в приміщенні Львівської обласної ради. За словами Йосифа Ситника, він дійсно мав словесну перепалку з Дмитром Добродомовим, яка відбувалася в приміщенні Львівської обласної ради в присутності кількох свідків.

«Добродомов підійшов до мене привітатися. Я ж попросив його спершу вибачитися за матюки, які пролунали від нього на мою адресу 24 листопада 2013 року на сцені львівського Евромайдану. Він попросив мене відійти поговорити в туалеті. Коли ми опинилися наодинці – він знову почав нецензурно лаятися. Я йому сказав таке: «Дмитро – ти не чоловік, з тобою немає про що розмовляти», і вийшов. Він вибіг за мною і продовжував кричати. Я пішов у протилежному напрямку», – розповів Йосиф Ситник.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» обурене спробами провокацій, які намагається реалізувати генеральний директор телеканалу «ЗІК», екс-кандидат у народні депутати України, один із засновників громадської організації «Народний контроль» Дмитро Добродомов. Вважаємо, що застосовувати такі методи самопіару і політичної боротьби – гидко і ницо. Це аморально і низько, ба більше, непродумано. Звинувачувати в побитті заступника завідувача кафедри менеджменту персоналу та адміністрування НУ «Львівська політехніка», кандидата наук, доцента Йосифа Ситника – щонайменше безглуздо. Вимагаємо від Дмитра Добродомова публічних вибачень та негайного спростування брехливої інформації».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів