У Львові розпочався ювілейний Різдвяний Ярмарок

13:59 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Львівська міська рада

Для цього на проспекті Свободи та площі Ринок встановили та прикрасили понад 140 дерев’яних будиночків.

Прес-служба міської ради запевняє сьогодні, 16 грудня, що цьогорічний ювілейний ярмарок буде більшим та насиченішим на святкові події, аніж попередні. А працюватиме львівський Різдвяний Ярмарок понад місяць.  

На ньому можна буде посмакувати стравами різних національних кухонь, придбати подарунки для близьких і друзів, а також поринути у світ розваг для дорослих і дітей, бо для його відвідувачів  заплановані концерти, етновечірки просто неба та різноманітні народні забави. Зокрема, на території п’ятого Різдвяного Ярмарку постійно діятимуть три сектори: сувенірна панорама із виставкою-продажем виробів від народних майстрів, сувенірів ручної роботи, прикрас та аксесуарів, а також гастрономічний сектор, який представлятиме страви різних національних кухонь та «Територія різдвяного настрою» зі святковою програмою для усієї родини. 

Однак урочисте відкриття відбудеться на свято Миколая, 19 грудня, о 18:00 год на сцені львівського Євромайдану. У цей день на львів’ян та гостей міста чекає традиційне запалення міської ялинки та святковий концерт.

Зокрема виступатимуть етно-гурт «Йорий клоц», рок-гурт «Шосте чуття» та фіналісти телешоу «Україна має талант», переможці конкурсу вогняних колективів України – професійний театр вогню «ПротиНочі» з унікальним та видовищним візуальним мистецтвом. Натомість н Різдво, 7 січня, Різдвяний Ярмарок запросить на Фестиваль вертепів, а 8 січня на ярмарку відбудеться другий день фестивалю «Спалах різдвяної звізди» – традиційно, через місто пройде хода звіздарів з різних міст, яка фінішуватиме на сцені Різдвяного ярмарку. 

Новинкою стане святковий флеш-моб «Львів колядує». 7 січня львівська громада разом з усіма охочими одночасно заколядує біля Львівської Опери, вітаючи Львів та Україну з Різдвом Христовим. 

У рамках Різдвяного ярмарку постійно відбуваються різноманітні соціальні акції. Нагадаємо, минулого року організатори приготували тонну куті з горішками і медом і проводили велике різдвяне частування. Цьогоріч, у співпраці з Львівським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, триватиме благодійна кампанія для дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей, чиї сім’ї перебувають у кризових ситуаціях.

Акції у рамках кампанії відбуватимуться і після завершення Різдвяного ярмарку. Дітлахи відвідуватимуть відкриту ковзанку на площі Ринок та Будинок льодових скульптур. Також діти отримають подарунки від Святого Миколая. 

«Міські святкові ярмарки – це давня європейська традиція. Найстаріший у Європі ярмарок проводять у Дрездені. Різдвяні ярмарки організовують у Кракові, Празі, Відні. За їхніми зразками проводять ярмарок у Львові. Це позитивний імідж для міста, адже до Львова на свята приїжджають дуже багато людей з інших українських міст та різних країн», – зазначає Ольга Гренюх, співорганізатор Різдвяного Ярмарку у Львові. 

Минулого року львівський Різдвяний Ярмарок відвідали понад 1 млн. гостей. Найбільше людей приїхало зі Східної України, Росії, Білорусії, також з Польщі та Німеччини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів