У Львові – скарби ацтеків і майя

17:23 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: gazeta.ua

Щоправда – лише на світлинах виставки фотографій «Мексика: об'єкти світової спадщини», яку експонують у Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17.

Вхід на цю виставку – вільний. А триватиме вона до 29 грудня. Представник консульства Мексики в Україні Сусанна Троць розповіла про неї й таке:

«На виставці показані фото усіх 32 об'єктів світової спадщини Мексики. Це і храми, і міста, природні заповідники, стародавні міста.

Коли я була у Мексиці, то мені ледве вистачило місяця, аби оглянути цю спадщину. Особливо вразили піраміди майя, там особлива енергетика і навіть прохолодніше, ніж будь-де.

Наш екскурсовод був нащадком майя, тому він дуже цікаво розповідав про давні цивілізації і показував печери із добре збереженими надписами та малюнками. Усім рекомендую побувати у цій дивовижній країні та побачити її пам'ятки.

Мексиканський уряд дуже дбає про них і виділяє великі кошти на реставрацію та збереження. Мексика свідома великої спадщини своєї країни, і вважає своїм обов'язком зберегти її для людей в усьому світі і, особливо, для багатьох поколінь мексиканців». 

А цитує представника консульства Мексики в Україні «Gazeta.ua», яка також додає:

«Мексика володіє найбільшою природною спадщиною, більша частина якої засновується на стародавніх цивілізаціях. Мексика має 32 об'єкти, які входять до списку Всесвітньої Спадщини ЮНЕСКО, з яких 27 – об'єкти культурні, 5 - природні і займає шосте місце у світі за кількістю таких об'єктів.

Столицю країни – Мехіко –заснували ацтеки, відомий навіть точний рік – 1325. Тоді він носив ім'я Теночтітлан, і мав площу 7,5 квадратних кілометрів. А зараз це місто з найбільшою кількістю музеїв і пам'ятників, яких тут налічується 1400».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів