У Львові відкрили виставку льодових скульптур

18:23 31 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Митці зі Донецька, Запоріжжя, Хмельницького та інших міст України присвятили свої крижані роботи Іванові Франку й Георгію Гонгадзе.

За декілька годин до Нового року у Львові відкрили виставку льодових фігур «Душа України». Її розташовано у спеціальному куполі в центрі міста – на проспекті Свободи.

Фігури виготовляли скульптори з Запоріжжя, Хмельницького, Донецька та інших міст України. Для виставки використали майже 200 кубометрів льоду, у куполі підтримується стала температура, аби фігури не танули.

«Майстри з різних міст виготовляють з льоду скульптури на честь письменника Івана Франка, журналіста Георгія Гонгадзе, теоретика космонавтики Юрія Кондратенка та інших відомих постатей. Цього року в куполі буде 14 фігур», – каже арт-директор виставки Ольга Гренюх.

Щоправда, на момент відкриття виставки льодових скульптур були готовими лише вісім скульптур заввишки від півтора до трьох метрів. Але зі середини січня уже всі роботи будуть повністю готові для огляду й підсвічені вогнями.

Причому митці в присутності глядачів вирізьблять льодові брили та показуватимуть, як творити шедеври із льоду. Будинок льодових фігур «Душа України» працюватиме щодня з 10:00 до 22:00. Вхід – 10 грн.

Про це повідомляє у вівторок кореспондент київської «Газети по-українськи» Ольга Швед. Своєю чергою кореспондент київської газети «День» Тетяна Козирєва інформує:

«Сьогодні, в останній день 2013-го, у місті Лева розпочне роботу Ice-house  – хатинка льодових скульптур, де на очах львів’ян і гостей міста створюватимуть фігури з криги. Ice-house вже утретє поспіль працюватиме  у рамках традиційного для Львова різдвяного ярмарку, а до роботи цього року зголосилися десять професійних скульпторів, які  вже до кінця січня обіцяють представити публіці 13 льодових скульптур.

Гасло цьогорічного Ice-house  – «Душа України». Як розповіла «Дню» арт-директор різдвяного ярмарку у Львові Ольга Гренах, митці присвятять свої витвори видатним українцям, «які прославили нашу націю». Будинок льодових скульптур працюватиме від сьогодні і до середини березня, щодня, з 10.00 до 22.00».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів