У Львові відкрито вже сьому «Різдвяну виставку»

13:44 18 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: Gazeta.ua

Свої роботи експонують у галереї «Зелена канапа» півсотні митців з усієї України та з-за кордону.

17 грудня у львівській галереї «Зелена канапа» відкрили сьому традиційну групову «Різдвяну виставку». Близько півсотні митців зі Львова, Ужгорода, Києва та з-за кордону експонують там роботи на новорічну та різдвяну тематику.

На виставці є графіка, живопис, кераміка, вітраж, текстиль, іконопис та інше, відомих митців та початківців, у різних стилях та жанрах. Львівська художниця Олена Каменецька-Остапчук малює картини із «дитячими враженнями».

«Моя картина про новорічну львівську площу Ринок виглядає святковою, можливо саме завдяки різнокольоровим вогникам у кутку роботи. Я хотіла передати дитяче враження від свят. Для дитини свята це – різнокольорові вогники, подарунки і ялинки», – каже художниця.

Усі твори запрошених до участі митці спеціально створили цього року. Єдина умова - має бути тема новорічних свят. Тому на виставці є і картини із зимовими мотивами і святкові подарунки: світильники, ляльки та кераміка.

«Обожнюю цикл різдвяних виставок у галереї. Щороку мої улюблені художники – Юрко Кох, Анна Атоян, Соломія Ковтун представляють чудові і оригінальні роботи на святкову тематику. Дуже вразила лялька-магодза у зимовому вбранні від Інни Івасюк. Кожного року ці виставки створюють новорічний настрій ще за два тижні до свят», – каже відвідувачка виставки львів'янка Олена Папроцька.

«Різдвяна виставка» триватиме у галереї «Зелена канапа» до 12 січня 2014 року.

Про це інформує в середу «Gazeta.ua».

Як повідомляв «ЩЛ», у Львові розпочався ювілейний Різдвяний Ярмарок, а у Львівській галереї мистецтв – виставка «Діти і дітлахи», ще одна – «Мексика: об'єкти світової спадщини» – триває у Палаці мистецтв на вулиці Коперніка, 17.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів