Казначейство не проплачує платіжки медиків Львова на понад 6 млн.

09:32 25 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Про це повідомив журналістам начальник управління охорони здоров’я міської ради Володимир Зуб.

«Ситуація з казначейством у медичній галузі сумна, – констатував Володимир Зуб. – Якщо раніше захищені статті фінансувалися, затримувались проплати по незахищених статтях, то зараз ми маємо затримку і по проплаті за енергоносії. Тобто, фінансові зобов’язання зареєстровані в казначействі, міська рада гроші виділила на фінансування  енергоносіїв, щоб закрити рік, але кошти лежать і не проплачуються».

«Незахищені статті висять в казначействі на загальну суму 2 мільйони гривень – це на забезпечення життєдіяльності, – уточнив начальник управління охорони здоров’я міської ради. – Якщо по капітальних вкладеннях, то на ті ремонти, на те обладнання, яке було закуплено цього року, 4 мільйони гривень лежать в казначействі. Фактично ми в боргах. Тому домовляємось з підрядниками, постачальниками, просимо, вмовляємо. Поки що нам йдуть на зустріч».

«Якщо говорити про те, про яке саме обладнання йдеться, то не профінансовано наркозні апарати, які ми купили 9 штук, – конкретизував Володимир Зуб. – Один з них більш високого класу для дітей в дитячу лікарню і решту середнього класу, в тому числі і для міського пологового будинку для операційної. Також 6 стерилізаторів. Непроплачено ремонти і так далі. Але галузь працює, за що їй велике дякую».

Про це повідомляє сьогодні, 25 грудня, прес-служба міської ради.

Як інформував «ЩЛ», за даними депутата Київради Олексія Давиденка, «у Кабіміні дали негласну команду на 2014 рік не давати грошей для Києва і Львова». Давиденко пояснив: «Таке рішення зумовлене тим, що ці міста вже втрачені для зміни електорального поля». «Підтвердженням цього є той факт, що уряд відмовився цим двом містам виділити субвенцію на 2014 рік у проекті державного бюджету», – додає депутат Київради. Він наголошує, що йде мова про 100 млн грн. на медицину. «Всім областям дали, а Києву і Львову – ні», – резюмує депутат Київради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів