Бундесвер зі своїх арсеналів негайно передає ЗСУ 10 тисяч снарядів. Далі більше

21:30 27 березня 2024 р.

Фото до новини

Найближчими днями Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів з арсеналів Бундесверу,

Про це повідомив в інтерв'ю DW генерал Бундесверу Крістіан Фройдінґ, пише DailyLviv.com

Уже найближчими днями Німеччина передасть Україні 10 тисяч артилерійських боєприпасів із арсеналів Бундесверу. Про це в ексклюзивному інтерв'ю DW у середу, 27 березня, повідомив глава ситуаційного центру України при міністерстві оборони Німеччини, генерал Крістіан Фройдінґ(Christian Freuding). У Берліні, за його словами, вирішено здійснювати постачання боєприпасів Україні у три етапи, і нинішня постачання буде виконана в рамках першого з них.

На другому етапі, у середньостроковій перспективі, Німеччина вирішила підтримати чеську ініціативу та взяти на себе витрати на закупівлю 180 тисяч снарядів, які будуть передані Києву у другій половині поточного року.

На довгострокову перспективу, на додаток до плану Чехії, Німеччина уклала двосторонню угоду про постачання Україні ще 100 тисяч снарядів приблизно з четвертого кварталу. З якою саме країною укладено угоду, Фройдінґ поки відмовився відповідати.

У відповідь на те, чого найбільше потребує Україна зараз для успішного відбиття російської агресії, він назвав "артилерійські снаряди, боєприпаси та ракети для сучасних систем ППО, а також броньовані бойові машини".

Додамо, прем’єр-міністр Латвії Евіка Сіліна та канцлер Німеччини Олаф Шольц заявили, що поки Україна не просить, не час говорити про виряджання до України військ НАТО. Про це вони разом сказали після зустрічі, в рамках якої Евіка Сіліна приїхала до Німеччини передусім поговорити про допомогу Україні.

Читайте також: Німці не готові захищати свою країну зі зброєю в руках - опитування

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів