10 тисяч львів’ян кличуть на мітинг військових і СБУ

12:38 11 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Від них вимагають публічно присягнути, що не будуть виконувати злочинні накази.

На велелюдному віче у Львові сьогодні, 11 грудня, закликали військовослужбовців дотримуватися присяги на вірність народу України або подавати у відставку. Активісти львівського Євромайдану, обурені спробами силового розгону столичного, вимагають також відставки президента та уряду України.

Мітингувальники записуються на поїздку в Київ ізаново збирають барикади на площі біля пам’ятника Тарасові Шевченку. Зараз у центрі Львова – близько 10 тисяч осіб. Однак люди підходять туди постійно.

Тим часом на сторінці «Євромайдан Львів» у мережі «Facebook» оприлюднено його план дій львівського на сьогодні:

«ВСІ НА КИЇВ!

Зараз ми потрібні там – захищати Майдан, допомагати нашим людям, перемагати. Не зволікайте. Кидайте всі свої справи. 

Усі, хто має намір їхати до Києва зі Львова приватними автами й має вільні місця, під’їжджайте на Винниченка, 16 (біля облради) і звертайтесь до координаційного штабу.  

Усі, хто хоче виїхати до Києва негайно або ввечері, підходьте на Винниченка, 16 – ми відразу відправимо вас до столиці або зареєструємо на вечірній автобус. 

Якщо маєте змогу, купуйте квитки на поїзди та рейсові автобуси, хоч на літаки, але ми повинні допомогти Майдану вистояти!

Якщо не маєте жодної змоги їхати до Києва, приходьте сюди, на львівський #Євромайдан.

Тут триває мітинг штабу національного спротиву».

Як повідомили УНІАН у Львівському регіональному штабі національного спротиву, сьогодні відбудеться пікетування обласної прокуратури із вимогою припинити репресії проти учасників акцій національного спротиву, активістів майданів.

«О 14.00 – збір на Майдані біля пам’ятника Шевченку, звідти колони вирушать на пікетування прокуратури, що на проспекті Шевченка», – зазначається у повідомленні.

Як повідомляв «ЩЛ», на київський Євромайдан уже виїхали сотні львів’ян.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів