Активісти блокують у Василькові полк «Тигр» із Криму (доповнено)

13:55 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: socportal.info

70 людей та 25 машин не випускають із військового містечка щонайменше 780 силовиків, але воно є величезним і сховати тут декілька тисяч чоловік зовсім не складно.

«Страйк UA» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «Активісти блокують виїзд Беркуту з території авіаполку у Василькові»:

«На території авіаполку у місті Васильків під Києвом вишукувались співробітники спецпідрозділу Беркут, які мають при собі спезасоби, в тому числі щити та кийки Як повідомляє Громадське телебачення, тут знаходиться біля 780 силовиків, але, за словами журналістів, військове містечко є величезним і сховати тут декілька тисяч чоловік зовсім не складно.

В той же час активісти Євромайдану закликають людей їхати до даної військової частини та блокувати виїзди, яких тут налічується три. На їх думку, чим більше людей блокуватиме виїзди, тим меншим буде варіант силового вирішення з боку влади.

Своєю чергою, «ICTV» повідомляє в четвер у сюжеті теленовин «Блокадний» Васильків просить допомоги (відео)»:

«Активісти міста Василькова, які продовжують блокування військової частини зі спецпідрозділами МВС, просять про допомогу. Про це йдеться у повідомленні Штабу національного спротиву, повідомили у прес-службі «Батьківщини».

Люди просять всіх небайдужих долучитися до акції і збільшити кількість мітингувальників, щоб спецпідрозділи не змогли покинути місце своєї дислокації. Також активісти просять приносити теплий одяг і гарячу їжу.

На підтримку людей до Василькова вже виїхали народні депутати від опозиції. 

Натомість у сюжеті теленовин «У Василькові «засіли» 730 спецпризначенців з Криму і Харкова, – Кириленко» також «ICTV» інформує сьогодні, 5 грудня:

«Народний депутат України В’ячеслав Кириленко заявляє, що  у Василькові на Київщині знаходяться 730 спецпризначенців з Криму і Харкова.

«Був у військовій частині у Василькові – спецназ внутрішніх військ 730 бійців, 30 автобусів, кийки, газ, щити; привезені із Криму і Харкова», – написав опозиціонер у «Твіттері».

За даними Кириленка, ще сотні спецпризначенців з Донецька перевезли на іншу базу.

«До речі,ще стільки ж бійців поїхали вночі на іншу базу під Києвом - донеччани. Шукайте», – стверджує депутат, який зараз перебуває у Василькові.

Кириленко просить мітингувальників приєднатися до «блокади» у Василькові, де з вечора середи люди тримають в облозі десятки автобусів з «беркутівцями»: «Людей треба більше на Васильків-мінімум три виїзди. На Майдані вже оголосили. Під'їжджайте!».

Своєю чергою, «BBC Україна» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «Під військовою частиною у Василькові стоять близько 70 людей»:

«У Василькові під будівлею, де розташований Коледж авіаційного університету та військова частина, стоять близько 70 людей та 25 машин.Серед них, за словами кореспондента ВВС Україна, щонайменше 5 священиків.

Люди кажуть, що простояли тут всю ніч, блокуючи виїзд автобусів з правоохоронцями в напрямку Києва. Ці автобуси, на переконання людей, перебувають на території військової частини.

Міліції біля частини майже немає, ситуація – спокійна. Учасники акції розповіли ВВС Україна, що з військової частини, яка займає величезну територію, кілька виїздів і невідомо, чи їх хтось блокує.

Напередодні ввечері з'явилася інформація, що у Василькові місцеві мешканці заблокували більше десятка автобусів «Беркута».

Тим часом «Українські Національні Новини» інформують сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «У Василькові розмістився підрозділ внутрішніх військ «Тигр» з Криму»:

«У Василькові Київської області на території коледжу Національного авіаційного університету розмістився підрозділ внутрішніх військ «Тигр» з АР Крим. Про це УНН повідомила керівник прес-служби – прес-секретар командувача внутрішніх військ МВС України Вікторія Кушнір.

В.Кушнір наголосила, що військовослужбовці прибули на заміну тим, які вже несуть чергування із забезпечення громадського порядку у столиці.

«У політичні події в місті Василькові вони не втручатимуться. Інформація, що вони прибули для втручання до виборів (Васильків належить до 94 виборчого округу де 15 грудня заплановане голосування на довиборах народних депутатів — ред.), які та відбуватимуться – не відповідає дійсності», – сказала прес-секретар.

За її словами, наразі ведуться перемовини з активістами та народними депутатами, які прибули до Василькова з тим, щоб розблокувати проїзд.

«Сподіюваюсь це питання буде вирішиться швидко, адже хлопці, які несуть чергування у Києві мають відпочити», – зауважила вона.

Нагадаємо, мешканці міста зафіксували на відео як територію навчального закладу заїхали 15 автобусів та вантажні автомобілі.

Представники адміністрації коледжу відмовилися пояснити ситуацію, посилаючись на «відсутність повноважень для цього».

Активісти блокують виїзд з території колледжу.

Як повідомляв «Щоденний Львів», київський Євромайдан зносив кримський «Беркут», після чого до Києва перевели з Криму ще й полк спецпризначення «Тигр», але півсотні активістів блокують у Василькові 30 автобусів зі силовиками.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів