Арбузов готовий до обговорення дострокових парламентських та президентських виборів

23:21 4 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: glavcom.ua

Уряд готовий обговорювати з представниками опозиції питання щодо проведення в Україні дострокових парламентських і президентських виборів. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Сергій Арбузов в інтерв'ю "5-му каналу".

На запитання, чи можуть стати виходом зі складної політичної ситуації в країні, спричиненої акціями протесту, дострокові парламентські і президентські вибори, Арбузов сказав: "Однозначно". На уточнююче запитання – "Тобто - дострокові парламентські і президентські вибори?" - Арбузов відповів: "Ні. Я кажу, що ми повинні провести переговори за столом переговорів і там, коли прозвучать якісь пропозиції офіційні (в тому числі і про дострокові вибори) , їх обговорити", - заявив Арбузов.

На запитання, чи допускає він, що в країні можуть відбутися дострокові і парламентські і президентські вибори, Арбузов сказав: "Я допускаю, що такі пропозиції можуть прозвучати. І я вважаю, що ми готові їх обговорити".

Арбузов також припустив, що президент України Віктор Янукович в курсі, що на мітингах звучать заяви про необхідність проведення дострокових президентських виборів.

"Сьогодні всі засоби масової інформації практично на 100 % перебувають на Майдані і показують , як усе відбувається. І практично кожна людина в цій країні розуміє, про що йде мова і які вимоги висувають мітингувальники", - сказав Арбузов.

1 грудня голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що акції протесту будуть продовжуватися, допоки вимоги українського народу не будуть задоволені: "Перша вимога - це відставка уряду Азарова. Друга вимога - це те, щоб Янукович поніс відповідальність. Це відставка Януковича і проведення дострокових президентських і парламентських виборів".

Верховна Рада 3 грудня не змогла відправити у відставку уряд Миколи Азарова. Проект резолюції про недовіру Кабінету міністрів, ініційований фракціями "Батьківщина", "Свобода" і УДАР, набрав всього 186 голосів. Документ не підтримали представники Компартії, а також близько 20 представників Партії регіонів, на яких розраховували в меншості. Про це пише Newsru.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів