Автомобілісти з Києва теж блокують 730 спецназівців у Василькові (доповнено відеосюжетами)

15:31 5 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: shitimech.com.ua

Тих було удвічі більше, але «така ж колона за чисельністю з Донецька відбула на якусь іншу базу на околицях Києва».


Відео: Ігор Гаврилюк

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 5 грудня, в сюжеті теленовин «Столичні автомобілісти знову з’їжджаються до Василькова», що активісти намагаються стримувати тридцять автобусів з «Беркутом».

Натомість у сюжеті теленовин «Автомобілісти збираються під Києвом, щоб стримувати десятки автобусів з «Беркутом» також «ТСН.ua» інформує у четвер:

«Столичні автомобілісти знову з'їжджаються до Василькова, на Київщині, щоб стримувати тридцять автобусів із «Беркутом», йдеться в сюжеті ТСН.Щоденний. Жителі містечка побачили колону з табличками МВС ще вчора.

Виїзд з території військового училища заблокували машинами і тримали облогу всю ніч. За словами свідків, наразі «Беркут» і автобуси наблизилися до воріт.

Нічну варту сьогодні несли і в столиці, на Червонозоряному проспекті. Там водії помітили загін озброєних спецсил і спецтехніку – кілька водометів. Коли автомобілісти почали сигналити, «беркутівці» почали їх розганяти.

Нагадаємо, що міліція нарахувала 412 постраждалих після зіткнень «Беркута» з мітингувальниками».

Своєю чергою, «Радіо Свобода» інформує сьогодні, 5 грудня, в повідомленні «730 бійців спецназу внутрішніх військ блокують у Василькові, – Кириленко»:

«На території військовї частини АО704 у Василькові перебуває 730 спецназівців внутрішніх військ з Криму та Харкова, повідомив Радіо Свобода народний депутат Вячеслав Кириленко.

«Це спецназ внутрішніх військ з Криму й Харкова. Більше ніж тридцять автобусів, 730 бійців. Вони оснащені спецзасобами: кийками, газом, бронежилетами. Вони уникають розмов, відвертаються. Вони ж підпорядковуються міністру внутрішніх справ, а перебувають на території військової частини, підпорядкованої  Міноборони. Військові не зацікавлені у будь-якому конфлікті, але навіть командири цієї частини не знають хто очолює ці підрозділи.  Люди звичайно їх будуть блокувати, бо їх привезли сюди для розгону Майдану», – розповів Кириленко після відвідин військової частини.

За словами народного депутата, спецназівців було удвічі більше, але «така ж колона за чисельністю з Донецька відбула на якусь іншу базу на околицях Києва». 

Блокування віськовї частини у Василькові триває з вечора 4 грудня. Півторадесятки автомоблів заблокували ворота частини. Активісти стояли там всю ніч й обіцяють стояти далі, блокуючи виїзд.

Про те, що у військову частину заїхали автобуси з спецназом розповіли самі військовослужбовці. Активісти розповіли Радіо Свобода, що самоорганізувалися через соціальні мережі й заблокували виїзд. Автомобілі, які проїжджають повз військову частину, підтримують блокувальників сигналами клаксонів. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», київський Євромайдан зносив кримський «Беркут», після чого до Києва перевели з Криму ще й полк спецпризначення «Тигр», але півсотні активістів блокують у Василькові 30 автобусів зі силовиками. Про це – ще й публікація «ЩЛ» під заголовком «Активісти блокують у Василькові полк «Тигр» із Криму».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів