Азаров згоден іти в Європу тільки разом із Москвою (відео)

19:00 27 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: obozrevatel.com

Прем'єр заявив, що «успіх переговорів України про асоціацію з ЄС залежить від готовності Єврокомісії йти на тристоронні переговори за участю Росії».

Микола Азаров стверджував також у п'ятницю в програмі «Іспит влади» в ефірі Першого національного телеканалу: «Усе залежить від позиції Єврокомісії, Євросоюзу. Наші умови гранично прості – ми запропонували тристоронній формат: основні наші проблеми виникли в тому, що основний наш партнер - Росія – побачив там загрози економічній безпеці для себе і Митного союзу». 

Прем'єр додав, що другою умовою є компенсація збитку України на першому етапі асоціацію з ЄС, оскільки, за його словами, Європа відмовляється купувати українські вагони, труби, літаки і кондитерську продукцію.  Він також нагадав, що дефіцит України в торгівлі товарами з ЄС становить $10 млрд.

«Якщо ЄС займе позицію, що нам це особливо не треба, а це треба вам, то це складна позиція, вона наразі не відповідає нашим національним інтересам», - наголосив український прем'єр. Про це повідомляє сьогодні, 27 грудня, «Forbes.ua».

Як інформував «Щоденний Львів», Азаров лякає наслідками асоціації з ЄС та планує розглянути в лютому договір про єдиний митний простір із Росією, а в березні – про Євразійську економічну комісію, окрім того, брав участь у засіданні Вищої Євразійської економічної ради на рівні глав держав, а поінформоване джерело агенції «Українські Національні Новини» повідомило їй, що прем'єр підпише близько 60 угод щодо Митного союзу, бо Москва тягне Київ у Євразійський союз.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів