Барикад на Майдані за минулу ніч стало більше (доповнено відеосюжетом)

07:32 12 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Минула ніч на Майдані у Києві була спокійною. Мітингувальників порівняно з минулими днями у центрі Києва значно більше. Вони були зайняті зведенням барикад, більшість з яких напередодні потрощили правоохоронці. Активіст Євромайдану, співачка Руслана Лижичко закликала людей не покидати Майдан ще 6 днів.

Учасники Євромайдану звели дві барикади висотою 5 м на початку вул. Інститутської, на Хрещатику біля будинку профспілок, а також біля Київради поряд з ЦУМом. Зміцнили мітингувальники і барикади на вул. Михайлівській, Володимирській та Костьольній.

На сцені продовжують виступати українські виконавці. Періодично до присутніх звертаються священники з молитвою і проханням про мир на Майдані.

Крім того, зі сцени активіст Євромайдану, співачка Руслана Лижичко закликала людей не покидати Майдан ще 6 днів. Вона мотивувала це тим, що 17 грудня заплановане чергове засідання українсько-російської міждержавної комісії, і тоді, мовляв, вирішуватиметься доля України. 

Про це повідомило "Радіо "Свобода"

Чергова спроба розігнати Євромайдан об’єднала киян. ЗМІ та соцмережі в інтернеті допомогли оперативно мобілізувати людей на протести. Однак у східних регіонах інформації про столичні протести, як розповідають, обмаль.  На Майдані люди обмінюються інформацією різними способами - телефон, важливі повідомлення через гучномовець зі сцени, листівки та наклеєні на інформаційній дошці журнальні й газетні вирізки про бізнес президента та його оточення. Такими інформаційними дошками нині слугують автобусні зупинки. Про те, що комунікація врятувала Майдан, повідомляє кореспондент DW.

Як передав кореспондент ВВС Україна, люди на Майдані Незалежності зустріли ніч спокійно. Забарикадований периметр площі посилено охороняють. У мітингу беруть участь приблизно 15 тисяч людей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів