Депутати обласної ради затвердили бюджет Львівщини на 2017 рік

15:15 22 грудня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської обласної ради

Головний фінансовий документ області зокрема передбачає підвищення заробітної плати працівникам бюджетної галузі.

Депутати Львівської обласної ради ухвалила бюджет на 2017 рік. «За» проголосував у четвер, 22 грудня, 51 депутат. Про це повідомили в прес-службі Львівської міськради, де також поінформували: «Відтак, доходи обласного бюджету становлять більше 12, 9 млрд. гривень у тому числі загального фонду – 11,5 млрд. гривень, спеціального фонду – 1,4 млрд. гривень, з них бюджет розвитку – 50 мільйонів гривень. З них 7780 мільйонів гривень  скерують на трансферти місцевим бюджетам, на галузь охорони здоров’я – 2040 мільйонів гривень, освіти – 1105 мільйонів гривень, на соціальний захист – 225 мільйонів гривень, на дорожнє господарство – 1127 мільйонів гривень, культуру – 161 мільйонів гривень та інші видатки».

«Також в складі видатків обласного бюджету на реалізацію обласних (регіональних) програм передбачено 740 мільйонів гривень. Окрім того, на 2017 рік затверджено резервний фонд обласного бюджету в сумі 30 мільйонів гривень», – повідомили також в облраді.

А голова бюджетної комісії Олег Домчак запевнив: «Проект обласного бюджету пройшов обговорення на громадських слуханнях. Усі пропозиції від постійних комісій були заслухано на засіданні бюджетної комісії. Запитів на фінансування як завжди було дуже багато, але комісія визначилась на додатковому скеруванні коштів на програми в галузях охорони здоров’я, освіти, збереження лісу, соціального захисту та житлово-комунального господарства».

Про це повідомили сьогодні, 22 грудня, в прес-службі Львівської міськради. Натомість в облдержадміністрації запевнили: «Основними пріоритетами наступного бюджетного року будуть: дорожнє будівництво, енергозбереження, екологія, освітлення населених пунктів та мікропроекти місцевого розвитку».

За словами директора департаменту фінансів Львівської ОДА Олега Демківа, бюджет 2017-го передбачає підвищення заробітної плати працівникам бюджетної галузі, збільшення мінімальної зарплати вдвічі до 3200 гривень. Він також зазначив: «У цілому фонд оплати праці по обласному бюджету зростає більш ніж на 40%. Для освітян – на понад 50%, для інших галузей – 41-45% залежно від відповідних постанов уряду».

Олег Демків також запевнив: «Прийнятий бюджет є збалансованим за соціальними видатками: передбачає фінансування у необхідних розмірах допомог малозабезпеченим сім’ям із дітьми, пільг і субсидій та інших соціальних програм і проектів, які є в обласному бюджеті».

«Видатки на реалізацію обласних програм затверджено в сумі 740 мільйонів гривень, зокрема на програму мікропроектів місцевого розвитку – 60 мільйонів. Усього в області планують реалізовувати близько 40 програм», – акцентував Олег Демків.

«Продовжено експеримент зі спрямування перевиконання митних платежів на фінансування ремонту і будівництва доріг – зазначив також чиновник. – Прогнозуємо з цього джерела у 2017 році отримати 935 мільйонів гривень. Крім того, на цю мету з обласного бюджету спрямують 190 мільйонів гривень. Також із держбюджету, сподіваємося, зможемо додатково залучити фінансовий ресурс – 250 мільйонів гривень. Усього наступного року з різних джерел фінансування плануємо залучити близько 2-ох мільярдів на ремонт доріг».

За словами Олега Демківа, «по медичному напрямку (онкологічна превенція) вдалося залучити потужний кредит Світового банку під гарантії уряду, який надійде до обласного бюджету у вигляді субвенції з держбюджету – близько 200 мільйонів гривень». Про це повідомили сьогодні, 22 грудня, на сайті Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів