Доля асоціації України з ЄС проясниться ввечері, – «регіонал» (відео)

18:05 28 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Нардеп Віталій Калюжний повідомив 28 листопада: «Підписуватимуть угоду чи ні – ще сьогодні вирішуватиметься. Ще тривають переговори. Завтра все побачимо».

«РІА Новости» цитує сьогоднішню заяву народного депутата від «Партії регіонів» Віталія Калюжного, який заявив у четвер у Сеймі Литви, що рішення про можливість підписання угоди про асоціацію між Києвом та ЄС може бути прийняте в четвер ввечері. Дослівно ж надеп сказав із цього приводу наступне:

«Я впевнений, що підписуватимуть угоду чи ні – ще сьогодні вирішуватиметься. Ще тривають переговори. Завтра все побачимо».

А на запитання «Про які переговори може йтися, якщо Президент України Віктор Янукович заявив, що Угоду не буде підписано?», Калюжний додав: «Із того, що я знаю, він такого ще не заявляв. Він сказав, що майбутнє України – в європейській сім'ї. Гадаю, до завтра протягом дня ми всі дізнаємося. Давайте потримаємо інтригу».

«Регіонал» запевнив відтак, що Україна зберігає наміри інтегруватися в Європу, – заявивши: «І уряд, і президент серйозно дивляться на це рішення. Якщо говорити про парламент, то більшість його членів погоджуються з євроінтеграційним курсом країни».

Тим часом європейський комісар з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле, як повідомляє у четвер «ТСН.ua», заявив 28 листопада на бізнес-форумі у Вільнюсі, що Україна забагато хоче в обмін на асоціацію. Дослівно ж він сказав із цього приводу наступне:

«160 млрд євро – ця цифра є непропорційною, неймовірною. Ця цифра, якщо її розділити на 10 наступних років, становить близько 10% українського ВВП».

Фюле додав, що це суперечить досвіду країн, які вже уклали угоду з Євросоюзом, а українським бізнесменам потрібно більше приділяти увагу вигодам, що принесе режим вільної торгівлі з ЄС. Єврокомісару не сподобалося також, що українські бізнесмени говорять про витрати, а не про інвестиції і модернізацію.

«Єдині витрати, які я можу побачити, – це «витрати» на бездіяльність», – прокоментував запити української влади Фюле. 

Своєю чергою, лідер парії «УДАР» Віталій Кличко, як інформує сьогодні «ICTV», заявив журналістам у Вільнюсі, що умови, які виставляє влада Януковича Європейському Союзу, неприпустимі і принижують Україну. Дослівно ж опозиціонер сказав із цього приводу наступне: 

«Усі події навколо підписання Угоди про асоціацію з ЄС свідчать про одне - влада Януковича боїться демократії і руху до Європи. Їй не потрібні європейські стандарти, бо заважатимуть і надалі збагачуватися розкрадаючи країну.

І раптом несподівано (влада) почала піднімати суми, цифри, які принижують Україну. Ті торги, які сьогодні влаштовує Янукович, вимагаючи від Європи 160 мільярдів євро, демонструють звичний для його влади підхід - обман, шантаж, здирництво.

Це неприпустимо – не виконавши умов ЄС, ще й вимагати якісь астрономічні суми, вже уявляючи, на що їх можна розтягнути. Це принизливо для українського народу. І влада, яка вдається до таких дій, має піти».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Янукович хоче від ЄС за асоціацію 160 млрд. євро, а тим часом уряд торує Україні шлях в «мутний» союз.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів