Фотографа Панаса затримала міліція за портфоліо беркутівців

21:36 9 грудня 2013 р.

Фото до новини

Сьогодні біля головного управління МВСУ у Львівській області відбулося пікетування проти затримання фотографа і активіста Євромайдану Олега Панаса, якого міліція схопила сьогодні в центрі Львова.

Як зазначила народний депутат Ірина Сех, Олега Панаса затримали за участь в акції у Києві 1 грудня і йому інкримінують злочини за п’ятьма кримінальними статтями. "За нашою інформацією, йому інкримінують ст. 194 - "умисне знищення або пошкодження майна", ст. 294 - "масові заворушення", ст. 341 - "захоплення державних або громадських будівель і споруд", ст. 342 - "опір представникові влади, працівникові правоохоронних органів", ст. 345 - "погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу".  

За ним кілька днів полювала міліція за те, що він фотографував обличчя "беркутівців", які били людей, і розміщував фото в соцмережах. Це політичні репресії", - зазначила народний депутат. 

Начальник ГУ МВС у Львівській області Олександр Рудяк повідомив пікетувальникам, що фотографа затримали за рішенням одного з київських судів і його етапують до Києва.

Про це повідомила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів