Євромайдан у Львові закликав вояків до миру (доповнено відеосюжетами)

15:42 6 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Активістки привітали їх із Днем Збройних Сил трояндами й просили не вважати протестувальників проти зриву євроінтеграції за ворогів.

http://tsn.ua/foto/mirni-lviv-yani-vlashtuvali-urochistu-hodu-i-podaruvali-viyskovim-troyandi-324058.html

«ТСН.ua» повідомляє сьогодні, 6 грудня, в сюжеті теленовин «Мирні львів'яни влаштували урочисту ходу і подарували військовим троянди»:

«В трояндовій ході миру у Львові взяли участь близько півсотні жінок. Прекрасні львів'янки привітали чоловіків із Днем збройних сил та закликали їх не сприймати українців як ворогів.

Жінки подарували військовим червоні троянди, перев'язані синьо-жовтими стрічками. Організатор акції Ольга Баклан пояснила, що військовим вирішили подарувати саме червоні троянди через те, що цей колір символізує кров та любов. Жінки закликали працівників збройних сил вибирали колір любові і слухались свого серця.

Своєю чергою, «Радіо Свобода» інформує сьогодні, 6 грудня, в повідомленні «Львів’яни привітали військових і закликали не бити людей»:

«Активісти львівського Майдану привітали військових з днем Збройних сил України, який відзначається 6 грудня.

«Ходою миру» львів’яни пройшлись до військових частин, служби безпеки та обласної прокуратури, щоб подякувати військовим за службу і подарувати квіти.

Водночас активісти закликали офіцерів, курсантів і солдат не застосовувати силу проти мирних зібрань українців і роздали їм запрошення приєднатись до віче на Майдані, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Армія з народом!, «Будьте чесні генерали, щоб дружини цілували», скандували учасники ходи.

Біля академії Сухопутних військ, а це переважно жінки, подарували квіти заступнику начальника академії, полковнику Юрію Гусару, який пообіцяв віддати їх курсантам і висловив подяку.

«Приємно, що є шана і повага до Збройних сил, вона є, але особливо сьогодні це приємно», – наголосив полковник. 

Мета мирної ходи, як розповіли її ініціатори, передусім подякувати українським військовим за службу і попросити їх не розганяти мирну акцію громадянської непокори, навіть, якщо такий наказ отримають».

Як інформує у п’ятницю «ICTV», євромайданівці оприлюднили сьогодні звернення до львів’ян із таким змістом:

«Матері, дружини, доньки, майбутні призовники та студенти! Закликаємо вас приєднатись до нашої Ходи миру. У день Збройних сил України ми хочемо привітати всіх наших військовослужбовців та передати їм звернення, щоб вони не сприймали свій народ як агресора.

Подякувати за позицію тих наших захисників, що принципово не втручаються в мирні акції. Висловити співчуття тим призовникам строкової служби, яких поставили, як гарматне м’ясо біля Адміністрації Президента навіть без щитів. Показати свою підтримку і вдячність тим, хто ризикує бути покараним за відмову виконувати прямі накази, що суперечать їх моральним принципам».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів