Євромайдан за відставку Азарова-зрадника і підпис Януковича у Вільнюсі під угодою з ЄС

16:53 24 листопада 2013 р.

Фото до новини

П'ять положень резолюції сьогоднішнього стотисячного мітингу у Києві, учасники якого вимагають від Президента підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Учасники стотисячного мітингу на підтримку євроінтеграції ухвалили резолюцію, в якій перерахували свої вимоги, передає LB.ua. Резолюцію зачитав народний депутат від партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

Євромайдан вирішив:

- вимагати відставки уряду Миколи Азарова за зраду національних інтересів ;

- вимагати проведення 27 листопада позачергової сесії Верховної Ради, на якій повинні бути прийняті всі необхідні євроінтеграційні закони, в тому числі і щодо Юлії Тимошенко. Відповідне звернення вже подано, зібрані підписи для цього, повідомив Турчинов. У разі неухвалення закону Євромайдан вимагає розпуску парламенту і проведення позачергових виборів;

- вимагати від Януковича невідкладно скасувати рішення про припинення підготовки до асоціації з ЄС, звільнити Тимошенко, відновити курс на євроінтеграцію і підписати УА на саміті. У разі відмови Президента і непідписання угоди про асоціацію Євромайдан вимагає імпічменту Януковича за зраду національних інтересів і запровадження персональних санкцій з боку Заходу;

- звернутися до керівництва ЄС із закликом не зачиняти Україні двері в Європу, створити умови для підписання УА після зміни влади в Україні;

- забезпечити координацію партій і організацій, які виступають за європейську інтеграцію, для організації акцій протесту.

Після ухвалення резолюції Турчинов оголосив акцію на Майдані безстроковою і повідомив, що учасники мітингу йдуть до будівель адміністрації Президента, уряду і Верховної Ради, щоб "акуратно оглянути" їх.

У неділю, 24 листопада, на Європейській площі в Києві зібралося не менше 100 тисяч осіб, які вимагають від Януковича підписання асоціації з Євросоюзом. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів