Інспектор ДАІ вдавав, що його збив майданівець (доповнено відеосюжетами)

17:57 3 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: beta.times.if.ua

Підійшовши до автомобіля, який повільно рухався, майор самостійно впав біля нього.


Відео: Віталій кічкірук

У п'ятницю в Києві стався інцидент за участю інспектора ДАІ та активіста Автомайдану. Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода» та юрист Євромайдану.

За словами численних свідків, у районі «Золотих воріт» інспектор ДАІ вчинив провокацію: підійшов до автомобіля, який рухався із низькою швидкістю, впав, імітуєчи, що його нібито збила машина. Після цього туди прибули декілька слідчо-оперативних груп, які опечатали автомобіль і звинувачують його власницю в скоєнні наїзду на інспектора ДАІ.

Але водночас на місце цієї події під'їхали й телеоператори з відеокамерами та депутати. За словами юриста, є відео, яке доводить невинність водія авто.

Відтак активісти наполягли, щоб міліція склала протокол на місці пригоди, а не потім, як збиралися це зробити правоохоронці. Попри це, прес-служба МВС розповсюдила повідомлення, в якому заявлено, що учасник автомайдану нібито збив співробітника Державтоінспекції й зникі з місця події.

Столична міліція стверджує в цьому повідомленні, що 3 січня близько 14.00 колона учасників автомайдану рухалася центром Києва, а біля Софійської площі розділилася на дві колони й автомобілі зупинилися «на аварійку» на двох смугах руху. У міліції запевняють також, що майор міліції підійшов до одного з автомобілів, аби пояснити водієві, що такі дії суперечать правилам дорожнього руху.

«Співробітник ДАІ підійшов до автомобіля «Тойота», але водій зробив різкий маневр вліво, протягнув проїжджою частиною міліціонера і поїхав до Золотих Воріт. Біля Золотих Воріт водій вискочив з авто, пересів в іншу машину і поїхав», – заявили в прес-службі. Відтак інспектора ДАІ, який самоостійно впав біля автомобіля, котрий рухався повільно, госпіталізували. Однак на відео, знятому очевидцем цієї події, чітко видно, що правоохоронці розповідають казки.

Про це інформує сьогодні, 3 січня, «Українська правда». Своєю чергою, прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода» повідомила інформагенції УНІАН:

«Насправді ж співробітник ДАІ підійшов до авта, що рухалося із надзвичайно низькою швидкістю, відірвав бокове дзеркало і впав, удавши, нібито його збила машина. Однак десятки свідків стверджують, що жодного наїзду на інспектора не було. Це також зафіксував відеореєстратор».

За даними прес-служби, цей автомобіль учасника Автомайдану, який оточили близько 20 представників правоохоронних органів, зараз перебуває на вулиці Володимирській біля станція метра «Золоті ворота». «На місце прибуло декілька слідчо-оперативних груп, які опечатують машину та звинувачують власницю автомобіля у скоєнні наїзду на співробітник ДАІ», – мовиться також у повідомленні прес-служби «Свободи».

«Ця подія свідчить про те, що влада і далі реалізовує план зі знищення Майдану. Зараз зачистці та репресіям піддано учасників Автомайдану. Як відомо, усіх, хто брав участь у недільній поїздці до Межигір’я (а це декілька тисяч автомобілів), викликають у міліцію та ДАІ, де на місці інспектори відбирають водійські права», – підкреслив народний депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк, додавши, що таким чином Державтоінспекція позбавляє активістів можливості здійснювати будь-які дії в рамках Автомайдану. 

«Це свідчить про подальшу тактику репресій, яку здійснює режим. Насправді іншої мови, окрім репресій, переслідувань і провокацій, у нинішньої влади немає», – зазначив Сиротюк, який разом із депутатом-свободівцем Олексієм Кайдою, а також депутатами від «УДАРу» та «Батьківщини» перебуває на місці події, вимагаючи відпустити власницю затриманого автомобіля.

Як інформував «ЩЛ», народні депутати від опозиції повідомляють у п’ятницю, що домовилися з керівництвом столичного управління ДАІ його невтручання в справи Майдану.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів