Храми УГКЦ і НЄЛЦ теж стали прихистком мітингувальників

17:59 2 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Вони «відкриті цілодобово й допомагають потребуючим».

«РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» інформує сьогодні, 2 грудня, в повідомленні «Усі храми УГКЦ у Києві відкриті цілодобово і допомагають потребуючим»:

«Усі храми УГКЦ у Києві від сьогодні будуть відкриті цілодобово. У них буде проводитися безперервна молитва. Усі потребуючі можуть тут отримати духовну підтримку, взяти участь у молитві, а також відпочити та покріпи свої фізичні сили».

Про це Департаменту інформації УГКЦ повідомив митрофорний протоєрей Ігор Онишкевич, протопресвітер Київського протопресвітерства. За словами о. Ігоря, важливо, щоб усі вірні нашої Церкви, як ті, які залишилися у своїх домівках, так і ті, що перебувають на майданах Києва, взяли участь у мо литві за краще майбутнє нашої країни. «Адже всяке добро походить від Господа Бога», – зазначив протопресвітер.

Як ми повідомляли, Блаженніший Святослав закликав усіх вірних УГКЦ та людей доброї волі до загальнонаціональної безперервної молитви за мир і кращу долю України.

Храми УГКЦ у Києві:

Патріарший собор Воскресіння Христового (вул. Микільсько-Слобітська, 5, ст. метро «Лівобережна»);

Миколая Чудотворця (Аскольдова могила, вул. Паркова дорога, 1);

Миколи Доброго (Поділ, вул. Покровська, 6, ст. метро "Контрактова площа");

Святого Василія Великого (Вознесенський узвіз, 7).

Своєю чергою, в повідомленні «Глава УГКЦ закликав парафії «відкрити двері для потребуючих», також опублікованому в понеділок, «РІСУ – Релігійно-інформаційна служба України» інформує:

«Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) закликав парафії УГКЦ «відкрити двері для потребуючих», передає Департамент інформації УГКЦ.

«Я закликаю всі наші парафії, усі наші монастирі відкрити двері для потребуючих: голодного – нагодувати, подорожнього – у дім прийняти. Вчинити всі діла, необхідні для того, щоб виявити сьогодні милосердя до потребуючих. Нехай всемилостивий Господь поблагословить наш народ на кращу долю», – сказав Предстоятель УГКЦ в Івано-Франківську після завершення Архиєрейської Літургії в соборі Святого Воскресіння з нагоди 90-річчя єпископа-емерита УГКЦ Софрона (Мудрого).

«Ваша Церква є з вами. У складних історичних моментах Церква завжди була з народом. У цей час наша Церква також є з народом», – наголосив Глава УГКЦ і запропонував усім разом заспівати Молитву за Україну «Боже, великий, єдиний».

Натомість у повідомленні «Київські лютерани теж відчинили двері свого храму для мітингувальників», також опублікованому сьогодні, 2 грудня, «РІСУ - Релігійно-інформаційна служба України» інформує:

«Услід за іншими християнськими конфесіями активістам-майданівцям свої двері відчинив київський храм святої Катерини Німецької-Євангелічної Лютеранської Церкви. Про це на своїй сторінці на Фейсбуці повідомила медіа-експерт Олена Кулигіна.

Храм святої Катерини НЄЛЦ розташований на вулиці Лютеранській, 22.

За словами диякона Ігоря Шемигона, мітингувальники зможуть у їхньому храмі помолится, зігрітися, випити чай, каву, отримати необхідну допомогу і медикаменти.

Також, як повідомим пастор Ральф Хаска, 2 грудня о 18:00 духовенство і вірні парафії Святої Катерини запрошують всіх на екуменічну молитву за мир.

А ще 30 листопада «РІСУ - Релігійно-інформаційна служба України» інформувала в повідомленні «Активісти Євромайдану знайшли прихисток у Михайлівському монастирі»:

«Понад 220 активістів Євромайдану, яких зранку 30 листопада розігнав «Беркут», знайшли притулок у Михайлівському монастирі УПЦ КП. Мітингувальники, як пише «Українська правда», не знімають свою євросимволіку, розходитися не планують.

Ченці монастиря виносять мітингарям гарячий чай, небайдужі кияни зносять їжу, збирають гроші, щоб допомогти активістам купити продукти. На території собору також перебувають народні депутати і співачка Руслана, яка координує дії мітингарів.

За інформацією депутата Київради Олексія Давиденка, зараз все більше людей приходить в Михайлівський собор, де люди зсередини забарикадувалися від влади лавками і співають гімн України. Разом з тим служителі Михайлівського монастиря просять активістів вести себе благопристойно.

За даними «Інтерфакс-Україна», мітингарі висловили побоювання у зв'язку з тим, що священики просять їх залишити територію святині. Однак ченці монастиря кажуть, що учасників акції ніхто не виганяє, але їх закликають не порушувати внутрішній розпорядок святині, не пити спиртні напої, не курити, не використовувати лайливу мову і не перекривати вхід на територію монастиря, блокуючи браму, а також не клеїти плакати на стіни монастиря.

На території собору активісти Євромайдану не влаштовують акцію, для них це місце - тимчасове укриття, оскільки люди побоюються, що на них можуть бути здійснені напади з боку правоохоронців».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів