Кличко пророкує Януковичу жахливі наслідки силового варіанту

17:53 13 грудня 2013 р.

Фото до новини

А Яценюк заявив йому, що сценарій, який сьогодні реалізовується в Україні, готували не у ній, а ті, хто не хочуть бачити її незалежною суверенною державою.

Під час сьогоднішнього засідання «Загальнонаціонального круглого столу «Об’єднаємо Україну», який транслювало в п’ятницю «Громадське телебачення», лідери опозиції застерегли Януковича від силового сценарію, «написаного не в Україні». Зокрема, лідер партії «УДАР» Віталій Кличко попередив його: «Ми знаємо сьогодні про силовий варіант, який розглядається. Він матиме жахливі наслідки для країни і також може мати жахливі наслідки для Вас особисто. Ви несете персональну відповідальність за всі дії і процеси, що відбуваються і відбуватимуться в нашій країні».

Своєю чергою, лідер фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк висловив переконання, що сценарій, що сьогодні реалізовується в Україні, «написано не в Україні». Він додав, що його автори – ті, хто не хочуть бачити Україну незалежною суверенною державою і реалізовують свої амбіції, затягуючи Україну в громадянський конфлікт. Опозиція також оприлюднила на засіданні «Загальнонаціонального круглого столу» вимоги: відставка уряду, звільнення активістів Майдану, покарання винних за побиття людей.

Натомість Віктор Янукович висловив у ході «круглого столу» обурення «радикальними діями» провокаторів і силовиків під час розгону мирної акції: «Останні події, які відбулись на Майдані, стали причиною нових закликів, ініціатив до порушення стабільності в нашій країні. Кажу відверто: я обурений тими радикальними діями, які були на Майдані як з боку, відверто скажу, провокаторів, так і з боку силових структур, які поводили себе не завжди адекватно», – сказав президент під час засідання загальнонаціонального круглого столу. 

За його словами, в оцінці цих подій з різних сторін емоції переважають над здоровим глуздом. «Безумовно проблем накопичилось у країні багато, різні люди відстоюють різні позиції, але вони всі наші співвітчизники, і ми повинні дослухатись до них і враховувати їхню точку зору. Є спільне бажання зробити наше життя кращим», – сказав Янукович.

«Давайте будемо мудрішими, спокійно давайте розберемося на нашій рідній землі. Нам треба елементарна довіра один до одного і спільна відповідальність. Я закликаю до співпраці, діалогу і чесно подивитися в очі один одному», - резюмував відтак він.

А коротше кажучи – Янукович усе ще висловлює з приводу політичної кризи в Україні надто загальні оцінки, які принаймні наразі не підкріплені вагомими реальними вчинками.

Як повідомляв «Щоденний Львів», Янукович обмовився про амністію затриманим і мораторій на «силу» й перекладає зі себе вину за розгін Майдану

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів