Координатором Президії Ради «Майдану» обрано львів’янку

20:29 26 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: svoboda.org

Щоправда, співачку Руслану Лижичко замінить через місяць інший член Президії.

Рада Всеукраїнського об'єднання «Майдан» ухвалила сьогодні на черговому засіданні рішення відмовитись від інституту співголів та обрала п’ятьох зі семи членів Президії Ради Майдану: Андрія Іллєнка («Свобода»), Сергія Соболєва («Батьківщина»), Валерія Пацкана («Удар»), Руслану Лижичко (від активістів Майдану) та Єлизавету Щепетильникову (від студентства). Про це повідомив член Ради Майдану Ігор Жданов.

Він зазначив, що ще двох членів президії Ради ВО «Майдан» – одного за квотою громадських організацій, другого – від ініціативи Першого грудня затвердять на наступному засіданні ради «Майдану» – затверджені на наступному засіданні. Крім того, Жданов повідомив, що до членів Ради Майдану прийнято музиканта Фому з гурту «Мандри» та голову Незалежної профспілки гірників Михайла Волинця. 

За словами Жданова, координатором президії ВО «Майдан» на місяць (планується щомісячна ротація) обрано Руслану Лижичко. «Вона подаватиме всі документи на реєстрацію організації і саме її підпис буде стояти під історичними документами про створення Ради Майдану», – повідомив Ігор Жданов.

Окрім того, для нормалізації роботи Ради Майдану створено вісім комісій, які будуть функціонувати у складі Ради: програмну; зовнішньополітичну та з питань євроінтеграції;

мистецьку; з питань молоді та студентів; інформаційну; мобілізаційну та по роботі з регіонами; з питань співпраці з громадськими організаціями та профспілками; з питань провозахисту. Також, за словами Ігоря Жданова, на засіданні Ради Майдану було обговорено питання підготовки до Народного Віче, яке відбудеться у неділю, 29 грудня, о 12:00. Про це розповідає в четвер прес-служба «Батьківщини».

Як інформував «ЩЛ», Євромайдан трансформувався в Народне об'єднання «Майдан», яке вже розпочало прийом громадян у свої лави, його осередок уже формують на Львівщині, де також молодь створює єдиний рух «Євромайдан Львів», пропонуючи омолодити керівництво «Майдану» й наполягаючи, щоб у його раді були представлені всі сектори Євромайдану, тобто – вимагаючи паритетності в ній, тим часом ВО «Майдан» уже видає посвідчення.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів