Львівське віче підтримало заснування НО «Майдан»

17:02 22 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: grim.in.ua

У резолюції, прийнятій у неділю, його проголошено «постійно діючим осередком спротиву, мобілізаційним пунктом, звідки розпочався всенародний похід за очищення України від режиму кримінальних окупантів, і вільною Україною, непідвладною Януковичу».

22 грудня 2013 року народне віче у Львові підтримало резолюцію про заснування Народного об’єднання «Майдан». Резолюцію віча виголосила співголова Львівського регіонального штабу національного спротиву, народний депутат України від ВО «Свобода» Ірина Сех, яка зазначила:

«Влада хоче, щоб ми зневірилися, але ми повинні зміцнювати нашу віру. Влада хоче роз’єднати нас, але ми повинні об’єднуватися. Влада хоче бачити нас втомленими і розчарованими, але ми маємо бути ще згуртованішими і сильнішими. Над нашими майданами лунають молитви, які не дають силам темряви здолати нас. І в цьому – наша сила. Сьогодні на Вічі сили в столиці України Києві було проголошено про заснування народного об’єднання «Майдан».

Натомість у резолюцію народного віча у Львові мовиться:

«Протягом останнього місяця мільйони людей з усієї України взяли у мирному повстанні проти режиму Януковича, у боротьбі за свої права та свободи, за гідне європейське майбутнє для своїх дітей та для всієї України.

Обираючи винятково мирні та ненасильницькі методи боротьби, ми були свідомі того, що дуже важко отримати швидкий результат у протистоянні з озброєним до зубів кримінально-бандитським режимом. Ми були, є і надалі готові до тривалої боротьби, до того, що Майдан стоятиме і боротиметься рівно доти, доки Янукович не почує голос мільйонів.

Майдан – це постійно діючий осередок спротиву. Це – наш мобілізаційний пункт, звідки розпочався всенародний похід за очищення України від режиму кримінальних окупантів. Це і є наша вільна Україна, територія, яка вже непідвладна Януковичу.

Сьогодні влада в державі протистоїть українському народові, тому вся Україна має стати єдиним майданом, що очистить від Януковича нашу країну. З цією метою та з метою подальшої координації нашої діяльності, її поглиблення та розширення ми, учасники народного віча, вирішили:

заснувати Народне об’єднання «Майдан», до складу якого можуть вступати політичні партії, громадські організації та українські громадяни;

обрати Раду «Майдану» на чолі із співголовами: Сергієм Квітом, Русланою Лижичко, Віталієм Кличком, Юрієм Луценком, Юлією Тимошенко, Олегом Тягнибоком та Арсенієм Яценюком;

доручити Раді «Майдану» розгорнути широку мобілізаційну роботу з організації спротиву нинішньому режимові в усіх областях України та координації протестного руху по всій території України».

Про це повідомляє у неділю прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Як інформував «Щоденний Львів», Євромайдан трансформувався в Народне об'єднання «Майдан».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів