Львівський Євромайдан – це живлення київського

23:20 15 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: galnet.org

Щодня від Координаційного штабу на вулиці Винниченка, 18 від'їжджають автобуси та приватний транспорт у столицю.

Народне віче на львівському євромайдані розпочалося сьогодні, 15 грудня, о 18:00. На площі перед пам'ятником Шевченка зібралося близько трьох тисяч осіб, переважно – старші чоловіки і жінки.

«До нас підходять записуватися їхати на Київ молоді дівчата і старші жінки. А тут я бачу багато чоловіків. Невже ми будемо пускати дівчат у дорогу, а самі будемо у Львові грітися? Наш майдан – це живлення київського, його підтримка, але усі важливі рішення приймаються там, і там має бути основна сила. Готуйтеся до того, що ми будемо стояти ще довго. Збір щодня о шостій, а у четвер тут запалимо євроялинку. Якщо треба – тут будемо святкувати усі новорічні свята», – звертається із сцени до натовпу співкоординатор львівського Євромайдану Роман Брезіцький.

Під час мітингу волонтери зі скриньками збирають гроші у небайдужих львів'ян на потреби Євромайдану. Минулого тижня зібрали більше 172 тисяч гривень.

«Я всього на пару днів приїхав до Львова, бо дуже захворів. Сьогодні вночі із хлопцями їдемо назад в столицю, намагаємося змінювати один одного. Дома треба вирішити справи, переодягнутися. Багажники автобусів на Київ заповнені продуктами, але там зараз найбільш треба теплих шкарпеток і одноразового посуду», – каже керівник «Молодого Народного Руху» Андрій Ковальський.

Щодня від Координаційного штабу на вулиці Винниченка, 18 від'їжджають автобуси та приватний транспорт у Київ. Близько тисячі охочих відправляються на мітинг у столицю.

Про це повідомляє сьогодні, 15 грудня, «Gazeta.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів