Майдан оточив «Беркут» – хоч МВС заперечує, що буде штурм (відео)

21:03 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Еспресо.TV

На вулицю Грушевського в Києві прибули 12 автобусів зі силовиками, три з них – кримські.

Про це, як інформує сьогодні, 15 січня «Еспресо.TV», повідомляє в середу на своїй сторінці у мережі «Facebook» активістка Євромайдану Олена Задорожна. За її словами, «близько десяти автобусів з «Беркутом» перебуває зараз в урядовому кварталі по вулиці Грушевського». Зокрема, додає Олена Задорожна, «на першому кордоні на Грушевського стоїть три кримські автобуси».

Натомість «ТСН.ua» інформує в середу: «Сьогодні, 15 січня,  співробітники правоохоронних органів стягуються до будинку уряду. Повідомляється, що з 18:30 до 19:00 12 автобусів проїхали з боку Поштової площі через Європейську площу і піднялися до будівлі Кабінету міністрів. Колону автобусів супроводжували машини ДАІ. «УНІАН» повідомляє, що це не схоже на звичайну перезміну».

І хоч «Еспресо.TV», ілюструє це повідомлення фотографіями, на яких – автобуси з «Беркутом» у центрі Києва, прес-служба МВС запевняє в середу:

«У деяких інформагентствах з’явилася інформація про те, що МВС стягує в центр Києва додаткові сили міліції у зв'язку з можливим розгоном мітингувальників у центрі столиці. У зв’язку з цим МВС повідомляє, що наразі ніяких додаткових сил міліції в центр Києва не направляють.

Це чергова ротація правоохоронців, які чергують у центральній частині столиці для забезпечення охорони громадського порядку. Вкотре просимо ЗМІ не маніпулювати громадською думкою та перевіряти достовірність інформації в офіційних джерелах».

Однак політолог Ігор Жданов нагадав сьогодні в ефірі «Еспресо.TV», що ввечері 10 грудня перед початком сутичок з активістами також почали звозити додаткові сили «Беркуту», а представники правоохоронних органів на запитання про те, що відбувається, теж говорили, що застосовувати силу не будуть. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», на Майдані оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами, який анонсували «регіонали» Добкін і Царьов, в середу, 15 січня, до центру Києва знову стягують «Беркут» і ВВ, причому МВС погрожує «застосовувати силу й спецзасоби», нардеп і комендант Будинку профспілок Степан Кубів вважає, що заборона акцій є спробою легалізації штурму Майдану, нардеп Анатолій Гриценко оприлюднив план нічного штурму Майдану, комендант Майдану Андрій Парубій скликає його оборонців, а громадський активіст Зорян Шкіряк запевняє, що Майдан готовий до відсічі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів