«Майдан» створив страйком (відео)

22:12 8 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: maidan2013.com.ua

Про це його керівники заявили сьогодні на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву.

Зокрема, координатор ради президії ВО «Майдан» Руслана Лижичко повідомила на ньому, що в плані дій цього Всеукраїнського об’єднання «по пунктах розписані» всі його заходи впродовж протягом місяця, в тому числі – «питання покращення мобілізації; збільшення присутності творчої складової, зокрема, залучення арт-сектору, груп публічного обговорення планів тощо».  Відтак вона закликала активістів на місцях узгоджувати всі свої дії зі Штабу національного спротиву в Києві. Своєю чергу, член ради ВО «Майдан» Зорян Шкіряк повідомив, що це Всеукраїнського об’єднання, за його словами, «не буде просто стояти»: «Акції протесту будуть мирними, але динамічними і достатньо жорсткими. Ми цього місяця будемо активно нагадувати владі, що Майдан стоїть, що Україна жива і що Майдан не піде до тих пір, поки ганебний злочинний режим не буде усунутий».

Натомість ще один активіст член ради ВО «Майдан», Ігор Луценко, повідомив про приєднання до Всеукраїнського об’єднання ще й Народного руху України та Конгресу українських націоналістів. Про це інформує у середу, прес-служба «Батьківщини».

Своєю чергою, «ICTV» цитує запевнення Зоряна Шкіряка на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву: «Хотів би заспокоїти скептиків: настрій бадьорий... Майдан стояв і стояти буде». За його словами, вимоги Майдану залишаються незмінними: відставка прем'єр-міністра Миколи Азарова, глави МВС Віталія Захарченка, а також відставка президента України Віктора Януковича і дострокові президентські вибори.

«Акції тривають і будуть більш динамічними. Ми будемо з'являтися скрізь, де буде міліцейське і владне свавілля», – підкреслив Шкіряк. Своєю чергою, Руслана наголосила, що мотивація людей, які залишаються на Майдані, колишня: дотиснути владу для того, щоб були проведені дострокові президентські вибори.

«Якщо ж цього не буде, то ми будемо переходити в інший характер протестів», – повідомила також Руслана. За її словами, характер протестів залишиться мирним, але це будуть такі протести, на які влада не зможе не реагувати.

Як повідомляв «Щоденний Львів», опозиція планує провести 24 січня попереджувальний страйк у разі, якщо влада не виконає вимоги Майдану до 21 січня, комендант Майдану Андрій Парубій запевнив, що протести в Києві відновлять після свят, тим часом від опозиції вимагають консолідації зусиль і розробки чіткого плану дій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів