Майданівці не панікують, але каски вдягають (відео)

21:38 15 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: facebook.comsamooboronaMaydanu

Однак збільшувати кількість вартових барикади на вулиці Інститутській сьогодні не планують.


Відео: Євген Чубук

Попри чутки про штурм Євромайдану учасники акцій протесту на Майдані Незалежності не панікують. Люди кажуть, що до силового розгону вони готові кожного дня, оскільки повідомлення про штурми надходять постійно. Тим не менш все більше євромайданівців захищають голови, одягаючи каски.

Однак захисники Євромайдану повідомили, що збільшувати кількість людей, які вартують барикаду на вулиці Інститутській, сьогодні не планують. Зі сцени на Майдані план озвучують такий: нібито штурм почнеться з бійки, яку спровокують всередині Майдану, потім людей, які битимуться, заспокоюватиме «Беркут» із залученням спецзасобів, ймовірно водометів, за допомогою яких почне розганяти всіх, хто тут перебуває.

Про це повідомляє сьогодні, 15 січня, «ТСН.ua».

Як інформував «Щоденний Львів», на Майдані оголошено мобілізацію у зв’язку із загрозою силового розгону Майдану 16 січня нібито під приводом вирішення конфліктів між громадянами, який анонсували «регіонали» Добкін і Царьов, в середу, 15 січня, до центру Києва знову стягують «Беркут» і ВВ, причому МВС погрожує «застосовувати силу й спецзасоби», нардеп і комендант Будинку профспілок Степан Кубів вважає, що заборона акцій є спробою легалізації штурму Майдану, нардеп Анатолій Гриценко оприлюднив план нічного штурму Майдану, ввечері 15 січня Майдан оточив «Беркут» – хоч МВС заперечує, що буде штурм, комендант Майдану Андрій Парубій скликає його оборонців, а громадський активіст Зорян Шкіряк запевняє, що Майдан готовий до відсічі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів