Міліція обіцяє не розганяти Євромайдан у Львові (доповнено відеосюжетом)

15:06 30 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Про це повідомляє сьогодні, 30 листопада, начальник міського управління МВС Сергій Зюбаненко.

УНІАН інформує в суботу в повідомленні «Силового розгону Євромайдану у Львові не буде – львівська міліція»:

«Очільник львівської міліції заперечив поширену сьогодні у ЗМІ інформацію, що до Львова підтягуються додаткові сили «Беркуту» з інших областей.

У Львівському міському управлінні міліції заявили, що силового розгону Євромайдану у Львові не буде.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник Львівського міського управління міліції Сергій Зюбаненко, «міліція у Львові працює в штатному режимі по забезпеченню правопорядку. На даний час задіяно достатню кількість працівників міліції, які охороняють громадський порядок у центрі міста».

Очільник львівської міліції також заперечив поширену сьогодні у ЗМІ інформацію, що до Львова підтягуються додаткові сили «Беркуту» з інших областей, які мають на меті розігнати львівський Євромайдан.

«Такої команди ніхто не отримував. Це не відповідає дійсності. Ніяких додаткових сил щодо забезпечення правопорядку не підтягується. Міліція працює в штатному порядку і забезпечує громадський порядок у місті», – заявив Зюбаненко.

Як передає кореспондент УНІАН, у соціальних мережах шириться інформація, що до Львова прямують колони із силовиками. Люди припускають, що Євромайдан у Львові хочуть розігнати силою.

Зокрема, інформацію про такий варіант розвитку подій оприлюднив народний депутат фракції «Батьківщина» Микола Княжицький на своїй сторінці у Facebook. Він пише, що про колону із силовиками повідомляють водії-далекобійники. Через це люди закликають перекрити всі в`їзди у місто на кільцевій дорозі і пропускати автомобілі по одному, не пропускаючи автобусів із «беркутівцями».

Зараз у Львові, на площі біля пам’ятника Шевченку, встановлено вісім великих наметів, і зараз на ньому перебувають близько 600 осіб. Євромайдан у Львові функціонує з 22 листопада – після відмови уряду України 21 листопада від євроасоціації. Увечері кількість учасників акції протесту зазвичай збільшується».

Як інформував «ЩЛ», активісти львівського Євромайдану повідомляють, що місцевий «Беркут» відмовився його розганяти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів