Міліція відпустила юного євромайданівця-львів'янина (доповнено)

22:35 14 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: comments.ua

Але тільки після того, як до райвідділу прибули 40 його побратимів, адвокат і нардеп з «УДАРу» Юрій Бублик.

Як повідомляється на «Twitter»-сторінці київського осередку ВО «Свобода», «затриманого неповнолітнього активіста Київради Назара (Людкевича. – «ЩЛ») відпустили» – «після того, як до РУВС прибуло близько 40 побратимів та адвокат».

Натомість активіст Олександр Рудоманов спершу повідомив на своїй сторінці у «Facebook»»: «Під РУВС приблизно 40 осіб... РУВС перевели в осадне положення. За парканом 40 працівників мілції. Тримають паркан, нікого до райвідділку не пускають».

А невдовзі Рудоманов розповів: «Все. Хлопця відпустили»; «Інформація щодо статусу хлопця буде пізніше. Кажуть завтра суд. Як розумію – адмінка, але поки що інформації немає».

Натомість «Українські Національні Новини» цитують версію міліції, яка тверить, що все почалося після того, як, за її словами, «патруль ДАІ побачив як неподалік Бесарабської площі виникла сварка між двома чоловіками». В міліції повідомили також:

«Патрульні намагались розборонити забіяк, але один із них бризнув в обличчя міліціонеру з газового балончика та став тікати. Патрульні його наздогнали та доставили до райвідділку. Затриманим виявився 17-річний львів'янин. У цей момент до райвідділку прибув нардеп від «УДАРу» Юрій Бублик, щоб нібито особисто розібратись, як і чому затримали хлопця. Після складення протоколу за фактом скоєння підлітком хуліганських дій його відпустили, а Ю. Бублик пообіцяв проконтролювати та особисто доставити хулігана до суду».

Утім, МВС вчора твердило також, що його колишнього керівника Юрія Луценка міліціонери нібито не били, натомість сьогодні на відео «Громадського телебачення» вся країна бачила цілком протилежне. А оскільки того, з ким бився Назар Людкевич, міліція не затримала, то сумніватися, що він – провокатор-«тітушко», не доводиться.

Як повідомляв «ЩЛ», міліція викрала неповнолітнього євромайданівця зі Львова.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів