МВС шукає спільне між нападниками на Чорновол і депутатами (відео)

13:36 27 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: galinfo.com.ua

Слідство перевіряє дані, які вказують на зв’язок «ударівців» і затриманими в рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо побиття громадської активістки й журналістки.


Відео: МВС

Про це повідомили інформагенцію «Українські Національні Новини» її власні джерела в МВС. Співрозмовник «УНН» додав: «У слідства є дані, які вказують на досить тісні взаємини деяких із затриманих за підозрою в побитті Чорновіл з депутатами від партії «УДАР».

За словами цього джерела, мова йде в першу чергу про депутатів «УДАРу» Київської обласної ради. «Один з них, до речі, вже вчора, у ЗМІ намагався виступити «адвокатом» одного із затриманих. Все це враховується і перевіряється», - повідомив також співрозмовник «УНН».

Відтак ця інформагенція нагадує, що вночі з 24 на 25 грудня була побита журналістка і активістка Євромайдану Тетяна Чорновол, яка пов’язує напад на себе з активною громадською діяльністю. У неї діагностований струс мозку, гематоми на обличчі, зламаний ніс.

Відтак міліція Київської області відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на громадську активістку та журналістку Тетяну Чорновол. Інформація внесена до ЄРДР за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство, вчинене групою осіб). 

Розслідуванням займаються слідчі Головного слідчого управління МВС України.  Троє підозрюваних затримані.

Одного з них, Сергія Котенка, ЗМІ пов’язували з підприємством яке було задіяно в схемах зміни власника телеканала ТВі. Колишній власник телеканалу Костянтин Кагаловський на своїй сторінці у соціальній мережі повідомив, що про С.Котенка слід запити у нардепів Давида Жванії та Миколи Княжицького, останній вже дав свідчення міліції.

Президент України Віктор Янукович звернувся до правоохоронців з вимогою терміново вжити всіх необхідних заходів для розслідування побиття журналістки Тетяни Чорновол. Генеральний прокурор В.Пшонка наголосив, що розслідування побиття активістки має бути максимально відкритим та взяв процесуальне керівництво під особистий контроль.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів