На Євромайдані в Києві – масова бійка з «Беркутом» (доповнено)

20:44 24 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Загін міліції спеціального призначення силовими методами перешкоджає встановленню наметів активістів.

«Українська правда» повідомляє сьогодні, 24 листопада, що на Майдані Незалежності в Києві, де відбуваються протести прихильників євроінтеграції України проти її згортання, – сутичка між протестувальниками та міліцією через спроби встановити намети.

Своєю чергою, кореспондент видання «Gazeta.ua» повідомляє, що близько 20.00 тридцять-сорок «беркутівців» намагалися витіснити людей, які перебували біля стели Незазалежності. Виникла сутичка, яка тривала впродовж дво-хтрьох хвилин. 

Лідер КУПРу Сергій Мельниченко розповів про неї на своїй сторінці у Facebook: «Активісти встановили кілька наметів. Налетіли поліцаї. Йде бійка!!! Активісти кидають беркутівців з бардюрів, зривають шоломи. Наразі перевага на боці людей».

«Gazeta.ua» повідомляє також, що протестувальники витіснили правоохоронців до підземного переходу. Громадський активіст Єгор Соболєв у мікрофон закликав людей не покидати це місце, оскільки є вірогідність, що правоохоронці спробують знову витіснити людей з-під стели.

Натомість «Сегодня» інформує, що «беркутів ці» знесли намет депутата на Європейській площі, де відбувається мітинг на підтримку євроінтеграції. Намет був приймальнею депутата. Виконавши свою роботу, під крики «Ганьба!» силовики пішли геть». 

Але, за словами джерела цього видання, близького до організаторів мітингу, вночі очікується підвезення великої кількості наметів.

Як інформував «ЩЛ», комендант столичного Євромайдану – львів’янин Парубій.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів