Недовіра Салу: не взяли бюлетені два Барани і два Козаки

14:00 20 листопада 2013 р.

Фото до новини

Член лічильної комісії Ганущин забув поставити підпис у реєстрі депутатів Львівської обласної ради з отримання бюлетенів для таємного голосування щодо недовіри голові ЛОДА.

Подаємо копію реєстру депутатів Львівської обласної ради з отримання бюлетенів для таємного голосування 12 листопада 2013 року щодо недовіри голові Львівської облдержадміністрації Олегу Салу. Цей документ Львівська обласна рада надала на інформаційний запит Львівського прес-клубу.

Можна зауважити, що не одержали бюлетені для голосування всі депутати двох фракцій: Партії промисловців та підприємців України (Гичка, Груник, Дейнека, Дзюдзь, Дудич, Завійський, Карпінський, Круць, Охріменко, Титикало, Турчин, Федак, Чебаненко, Ярема) і Партії регіонів (Баляш, Баран Олег, Гнатишин, Грещук, Загорський, Козяр, Піх, Сендак, Сендега, Федоренко).

Не взяли також бюлетені депутати Козак Богдан і Батенко з фракції Української народної партії, позафракційні - Козак Тарас, Канака, Сенчук, Сірків, Криштопа, з фракції "Батьківщина" - Баран Микола.

Немає підписів у реєстрі відсутніх на сесії депутатів - Куйбіди з фракції Народного Руху України і Хобзея (депутатська група "Наш край"). Немає у реєстрі також підпису депутата від фракції ВО "Свобода" Пилипенка.

"Забув" поставити підпис у реєстрі депутат Олександр Ганущин з фракції НРУ, який був членом лічильної комісії з цього голосування.

Нагадаємо, що за недовіру голові ЛОДА Олегу Салу 12 листопада 2013 року проголосували 72 депутати із 81-го, які одержали бюлетені. Три бюлетені комісія визнала недійсними. У п’ятьох бюлетенях була позначка "проти", в одному - "утримався". Цих голосів виявилося замало, щоб за законом Президент зобов’язаний був звільняти Олена Сала з посади голови ЛОДА. Необхідні для цього дві третини голосів всього депутатського складу облради (загалом є 116 депутатів) - це число 78.

12 листопада на сесію не з’явилося 12-ть депутатів Львівоблради (за алфавітом): Баран Микола, Батенко, Канака, Карпінський, Козак Богдан, Криштопа, Куйбіда, Пилипенко, Сендак, Сендега, Сенчук, Хобзей.

Ще 23 депутати, які показово не взяли бюлетені, найбільш яскраво задекларували свою лояльність голові ЛОДА.

Із 81-го депутата, які взяли бюлетені, дев’ять депутатів у різний спосіб також підтримали Олега Сала: хто бюлетень зіпсував (3), хто голосував проти висловлення недовіри голові ЛОДА (5), а один - утримався.

Тепер майже кожен із числа 81-го депутата може у приватній розмові запевняти голову ЛОДА, що його прихильником у таємному голосуванні був саме він. Цього вже не перевірити нікому: на те воно й таємне голосування. Одним депутатам додає сміливості, а іншим - хитрощів.

Отож із усього депутатського складу (116 депутатів) 12 не прибули на пленарне засідання сесії. Із 104-х депутатів, які прибули 12 листопада у сесійну залу, бюлетені одержав тільки 81 депутат (23 - відмовилися, один забув поставити підпис у реєстрі). Бо у реєстрі депутатів Львівської обласної ради з отримання бюлетенів для таємного голосування бракує 36 підписів. Від 116 віднімаємо 36 - залишається 80. Без одного підпису Ганущина, але, вочевидь, з його бюлетенем, який він вкинув в урну для голосування, оскільки був у підсумку порахований комісією.

Ці прості підрахунки можуть бути актуальними у контексті чергового засідання сесії Львівської обласної ради, що заплановане наступного тижня.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів