Обіцянкою «не повторювати помилок» Янукович зрікся ЄС?

18:46 17 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: hvylya.org

Він також зізнався про домовленості у Москві: «Я не скажу, що у нас переговори були простими».

Торкнувшись у своїй сьогоднішній промові під час переговорів із Владіміром Путіним товарообігу між Україною та Росією, Віктор Янукович зокрема сказав: 

«Нам із цього треба буде винести уроки на майбутнє і не повторювати таких помилок. Я не скажу, що у нас переговори були простими, тому що у нас багато було питань, над якими треба було працювати.

Ми спільно підбили підсумки тих недоліків, які були в попередній роботі. У результаті ми отримали зниження товарообігу, цілу низку проектів було загальмовано, якщо не заморожено.

Розмова, яка у нас сьогодні відбулася, була абсолютно конструктивна, предметна. І в широкому колі ми зробили висновки, наголосили, що першочергову увагу нам завжди треба буде приділяти практичній складовій нашої роботи, поглибленню торговельно-економічної співпраці та реалізації спільних проектів в усіх сферах, що становлять обопільний інтерес. Я говоритиму так, як є: я знаю, що цієї роботи не було б на такій оптимальній швидкості, коли б не політична воля президента Росії».

Про це повідомляє у вівторок «Інтерфакс-Україна»

Але оскільки зниження товарообігу між Україною й Росією відбулося «завдяки» керівництву останньої з них, яке блокуванням українських товарів реагувало на підготовку офіційним Києвом угоди про асоціацію з ЄС, то виходить, що саме її визнав Янукович помилкою й пообіцяв не повторювати.

Як інформував «Щоденний Львів», Путін дав Януковичу $15 млрд. і знизив ціну на газ, запевнивши: «І хочу всіх заспокоїти - сьогодні ми взагалі не обговорювали питання про приєднання України до Митного союзу», однак Янукович у Москві помітно нервував.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів