Опозиція сяде за «круглий стіл» з Януковичем

14:12 13 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: styknews.info

Її лідери передадуть там вимоги Майдану.

«Майдан ухвалив рішення направити лідерів трьох опозиційних партій до палацу «Україна», де вони мають переказати Януковичу вимоги сотень тисяч людей, які протестують на Майдані Незалежності в Києві та площах інших міст України», – повідомляє сьогодні, 13 грудня, прес-служба «Батьківщини». –Відповідне рішення було ухвалено Майданом з подачі лідерів громадських організацій».

«Насамперед йдеться про звільнення та закриття кримінальних справ щодо всіх учасників акції протесту, – мовиться також у повідомленні. – Крім того, серед вимог Майдану – покарання міністра внутрішніх справ Захарченка та інших так званих правоохоронців за застосування сили проти мирних демонстрантів. Третя вимога – відставка уряду Азарова, який несе політичну відповідальність за застосування сили. Подальші переговори з владою можливі лише після виконання цих попередніх вимог».

Прес-служба «Батьківщини» також цитує в п’ятницю голову її політради й парламентської фракції Арсенія Яценюка, який заявив зі сцени Майдану сьогодні 13 грудня, що «план Януковича – залити кров’ю Майдан, утворити диктатуру в країні, залишитись єдиним авторитарним лідером, пересаджати всіх, кого може, і продати Україну Росії». Народний депутат сказав також:

«План наш із вами – зробити Україну європейською державою. Не дати можливості, щоб хоч один волосок впав з того, хто на цьому Майдані. Підписати Угоду з Європою і показати, хто в Україні справжня влада. А в Україні справжня влада – це народ України».

Ми йдемо до Віктора Януковича передати ваші вимоги. Ваші вимоги справедливості, покарання тих, хто знущаються над українцями. Ваші вимоги щодо звільнення незаконно ув’язнених, відставки уряду і щодо нової української влади. Ми ідемо передати Януковичу – ми будемо стояти і боротись до нашої спільної перемоги».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів