«Опозиції потрібен єдиний кандидат», – Кличко (відео)

23:58 7 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: rus.azatutyun.am

Лідер «УДАРу» заявив сьогодні на Майдані, що для перемоги над Януковичем немає іншого шляху, окрім висунення єдиного спільного претендента вже в першому турі президентських виборів.


Відео: УДАР Інфо

Віталій Кличко стверджував також у неділю зі сцени на Майдані Незалежності:

«Коли ми об'єднуємося – ми сила. Об'єднавшись на Майдані, в політиці, тільки об'єднавши наші зусилля, ми переможемо.

Вчора ввечері я ходив до наметів, вітав людей, спілкувався з ними. Всі кажуть: здаватися ми не збираємося. І всі говорять про повну зміну влади і питають чи здатна опозиція висунути єдиного кандидата.

Демократичні сили повинні висунути і підтримати єдиного кандидата на президентських виборах. Я про це заявив давно і думки своєї не змінив.

Як ми можемо говорити про єдину  команду, коли йтимуть кілька кандидатів? Хіба не це сьогодні потрібно владі, аби розтягнути голоси і в другому турі влаштувати жорстокий сюрприз?». 

Віталій Кличко переконаний також, що влада давитиме всіх, щоб в другий тур вийшов технічний кандидат. Лідер «УДАРу» заявив із цього приводу:

«Як ми можемо говорити, що йде від опозиції кілька кандидатів, щоб нібито убезпечити того, хто потім виграє? Не треба ілюзій – ми повинні бути відповідальними і не допустити цього».

Повідомляючи про це в неділю, «iPress.ua» нагадуємо, що проти висунення єдиного кандидата у першому турі виступає Юлія Тимошенко. На її думку, влада висуне десяток технічних кандидатів, а єдиний кандидат буде знятий через суд після закінчення строків на реєстрацію. Також, вона впевнена, що перший тур має стати своєрідним праймеріз для опозиційних кандидатів.

Із Тимошенко солідарний і Арсеній Яценюк. За його словами, у першому турі президентських виборів будуть брати участь лідери усіх трьох опозиційних політичних сил.

Як інформував «Щоденний Львів», 5 січня Яценюк повідомив в ефірі телевізійного «5 каналу», що в першому турі президентських виборів позмагаються троє лідерів опозиції, натомість сьогодні Яценюк і Тягнибок заявили зі сцени Євромайдану, що опозиція формує «команду української перемоги». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів