Основна версія МВС: Чорновіл катували за аварію, – ЗМІ

14:21 26 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: vk.com

За свідченнями двох затриманих у справі побиття журналістки, її автомобіль чи то підрізав, чи то пошкодив позашляховик підозрюваних, тому вони вирішили з нею «розібратися».

Як повідомляє у четвер з посиланням на джерело в МВС газета «Комсомольськая правда в Украине», основна версія слідства в справі нападу на журналістку Тетяну Чорновіл – конфлікт на дорозі. Бо, за свідченнями двох затриманих у справі побиття журналістки, її автомобіль чи то підрізав, чи то пошкодив позашляховик підозрюваних, тому вони вирішили з нею «розібратися». Мовляв, «фактично спрацював синдром Ландіка».

Представники МВС твердять також, що троє підозрюваних не мають відношення до політики. При цьому, судячи з їх акаунтів в соцмережах і відгуками знайомих, вони зараховують себе до «вершків» суспільства.

Крім того, в справі щодо нападу на журналістку Тетяну Чорновіл відкрита нова стаття. Якщо попередньо дії агресорів кваліфікували як хуліганство, вчинене групою осіб (обмеження волі до п'яти років або позбавлення волі до чотирьох), то тепер підозри можуть бути пред'явлені за статтею, що передбачає відповідальність за умисне тяжке тілесне ушкодження. Відповідно до частини першої, за таке загрожує від п'яти до восьми років позбавлення волі.

Як повідомляв «Щоденний Львів», розправу над Чорновіл намагаються «деполітизувати» – хоч її відеореєстратор чітко й недвозначно зафіксував, що не вона таранила нападників на неї, а якраз навпаки.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів