Побиті «Беркутом» мітингують на Михайлівській (доповнено відеосюжетами)

12:24 30 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: tyzhden.ua

Вони закликають біля пам’ятника княгині Ользі опозицію і громадян до рішучих дій проти режиму Януковича.

«Телеканал новин «24» повідомляє сьогодні, 30 листопада:

«Мітингарі збираються на Михайлівській площі. Десятки побитих людей зачинились у дворі Михайлівського монастиря ще під ранок, коли тікали від людей у формі Беркуту.

Декілька годин вони очікували на атаку з боку правоохоронців. Люди забарикадували браму в'їзду до монастиря лавами.

Коли стало світло, до воріт монастиря під'їхав автобус із Беркутом. Офіцер міліції намагався вступити із людьми в переговори, запевняючи, що ніхто їх бити не буде.

Проте люди, пам'ятаючи недавні побої та знущання, не повірили міліціонерам. Згодом автобус поїхав. Зараз на Михайлівську площу приходять інші групи мітингарів.

Що робити – люди наразі не знають. Можливо, проведуть віче у суботу, можливо, дочекаються того, що політики анонсували на неділю».

Своєю чергою, «Тиждень.ua» інформує в суботу в публікації «На Михайлівській площі активісти створюють новий Євромайдан і закликають людей до рішучих дій»:

«На Михайлівській площі активісти, яких витіснили з Майдану незалежності почали мітинг. Про це повідомляє кореспондент «Тиждень.ua».

Активісти, які знайшли прихисток від «Беркуту» у Михайлівському монастирі після розгону Євромайдану, розпочали біля пам’ятника княгині Ользі мітинг. Вони закликають опозицію і громадян до рішучих дій проти режиму Януковича.

Наразі на Михайлівській площі мітингують більше 600 осіб, але люди продовжують активно збиратися.

Як повідомлялось, 30 листопада після 4-ї години ранку бійці спецпідрозділу «Беркут» розігнали Євромайдан у Києві. У столичній міліції заявили, що активістів відтіснили з Майдану Незалежності через конфлікти з комунальниками.

Після розгону Євромайдану 33 активістів затримали, 5 з них госпіталізували з відділку міліції. Приблизно 200 учасників розігнаного Євромайдану знайшли прихисток від «Беркуту» у Михайлівському монастирі».

Як повідомляв «Щоденний Львів», Євромайдан у Києві знесли, для цього привезли до Києва кримський «Беркут», а громадська організація «Інститут Республіка» констатує, що влада скасувала дію Основного Закону, який гарантує право на мирні зібрання.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів