Прокурори оскаржують ще 12 рішень місцевих рад Львівщини

18:32 16 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

У них депутати висловлювалися «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», вимагали імпічмент президента й створювали координаційні штаби національного спротиву.

Як повідомляє в понеділок прес-служба обласної прокуратури, 12 грудня прокурором Золочівського району Львівської області пред’явлено до Львівського окружного адміністративного суду позов про визнання протиправним та скасування рішення Золочівської районної адміністрації № 3245 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні». Окрім того, 12 грудня до цього ж суду заявлено позов прокурором м.Трускавця про визнання протиправним та скасування рішення Трускавецької міської ради № 598 від 01.12.2013 «Про соціально-політичну ситуацію в Україні», зокрема щодо імпічменту президента України.

Аналогічні позови пред’явлено Дрогобицьким міжрайонним прокурором, в яких поставлено вимогу визнати протиправними та скасувати рішення Дрогобицької міської ради № 1183 від 01.12.2013 та Дрогобицької районної ради № 305 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні – щодо імпічменту Президента та створення координаційного штабу національного спротиву.

Своєю чергою, прокурорами Радехівського та Жидачівського районів Львівської області також подано позови про визнання протиправним та скасування аналогічних рішеннь органів місцевого самоврядування. Натомість Миколаївський міжрайонний прокурор 12 грудня поточного року пред'явив чотири  позови до Львівського окружного адміністративного суду про визнання протиправними та скасування рішення Миколаївської районної ради № 370 від 01.12.2013 рішення Крупської та Пісочнинської сільських рад Миколаївського району, а також рішення Миколаївської міської ради № 1170 від 01.12.2013 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», а саме звернення до США та ЄС щодо запровадження санкцій до вищих посадових осіб України, винних у насильницьких діях стосовно учасників мирного Євромайдану у м.Києві 30 листопада, а також членів їх сімей.

Прокурор Шевченківського району Львова в суді також вимагає визнати протиправним та скасування рішення Брюховицької селищної ради №380 від 02.12.2013 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні» – щодо вимоги від Президента подати у відставку за антиукраїнські дії, вимоги відставки КМУ,розпуску ВР та проведення дострокових парламентських та президентських виборів.

Відтак прес-служба обласної прокуратури додає, що, «приймаючи вказані рішення посадові особи вийшли за межі повноважень, передбачених законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та порушили вимоги чинного законодавства, зокрема ст.19 Конституції України»; «такої ж позиції дотримується Конституційний суд України, який своїм рішенням визначив, що в частині компетенції органів місцевого самоврядування вирішувати лише питання місцевого значення».

Загалом прокурорами до суду вже оскаржено 18 таких рішень.

Як повідомляв «ЩЛ», станом на 15 грудня прокурори на Львівщині дружно оскаржили шість рішень органів місцевого самоврядування.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів