Прокурори оскаржили ще 9 рішень місцевих рад Львівщини

23:40 19 грудня 2013 р.

Фото до новини


Фото: anderver.livejournal.com

У них депутати критично щодо влади висловлювалися «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні».

Прес-служба обласної прокуратури, повідомляючи сьогодні, 19 грудня, що в судах оскаржено ще дев’ять рішень місцевих рад Львівщини, стверджує – мовляв, приймаючи їх, «посадові особи вийшли за межі повноважень, передбачених законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та порушили вимоги чинного законодавства, зокрема ст.19 Конституції України», а також запевняє: «Такої ж позиції дотримується Конституційний суд України, який своїм рішенням визначив, що в частині компетенції органів місцевого самоврядування вирішувати лише питання місцевого значення».

Відтак 18 грудня до Львівського окружного адміністративного суду Стрийським міжрайонним прокурором подано позов про визнання протиправним та скасування рішення Стрийської міської ради від 04.12.2013 №388 «Про політичну ситуацію в Україні». Аналогічний позов подано Самбірським міжрайонним прокурором з вимогою визнати протиправним та скасувати рішення Самбірської міської ради від 02.12.2013 №361 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні та на Самбірщині».

Крім того, такі позови з вимогами про скасування рішень органів місцевого самоврядування подано прокурорами Сколівського, Старосамбірського, Мостиського, Турківського та Жовківського районів Львівської області. Визнати протиправним та скасувати рішення Новороздільської міської ради від 03.12.2013 №490 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні» вимагає у суді Микалаївський міжрайонний прокурор. 

Прокуратурою м.Борислава також оскаржено до Львівського окружного адміністративного суду рішення від 02.12.2013 №1191 «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», прийнятого Бориславською міською радою.

Загалом прокурорами вже оскаржено на Львівщині 32 рішення органів місцевого самоврядування. Водночас, заявлено клопотання про забезпечення позовів у порядку статті 117 Кодексу адміністративного судочинства України (про заборону підписання та оприлюднення вказаних рішеннь до розгляду зазначених позовів у суді».

Як повідомляв «ЩЛ», станом на 15 грудня прокурори дружно оскаржили на Львівщині шість рішень органів місцевого самоврядування, а станом на 16 грудня – ще 12, оскаржується й відкликання Львівською облрадою повноважень у ЛОДА

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів