«Питання Тимошенко» немає в порядку денному ВР, а «регіонали» заперечують, що Янукович велів його вирішувати

23:08 7 листопада 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Не заплановані до розгляду в парламенті й інші євроінтеграційні законопроекти.

Як інформує сьогодні, 7 листопада, «ВВС», євроінтеграційні законопроекти – про прокуратуру, вдосконалення виборчого законодавства і про дозвіл лікування ув'язнених за кордоном – принаймні наразі не внесені до порядку денного пленарного засідання Верховної Ради 8 листопада.

У ньому на цей день – низка ініціатив про заходи до роковин важливих історичних подій, а також призначення позачергових місцевих виборів.

Відтак «ВВС» нагадує повідомлення голови парламентської фракції «Батьківщини» Арсенія Яценюка про те, що представники моніторингової місії Європарламенту Александр Квасьнєвський і Пет Кокс назвали сьогодні після кількагодинних консультацій з керівництвом Верховної Ради новий крайній термін для ухвалення євроінтеграційних законів – вівторок-середа наступного тижня.

«Якщо законодавчі перешкоди для виїзду Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини не будуть усунуті до 14 листопада, дня звіту моніторингової місії Квасневського-Кокса, рада міністрів закордонних справ ЄС не зможе відзвітувати про те, що Україна виконала всі вимоги для підписання угоди про асоціацію на саміті Східного партнерства ЄС у Вільнюсі», – констатує «ВВС».

Тим часом член парламентської фракції «Партії регіонів» Володимир Олійник заявив у коментарі кореспонденту «ГолосUA», що йому не відомо про вказівку Президента голосувати за законопроект Лабунської щодо «лікування Тимошенко», про яку інформувала «Української правда».

Як повідомляє «УП», з Олійником солідаризувався в ефірі «5 каналу» заступник голови фракції «Партії регіонів» Олег Царьов, котрий сказав із цього приводу:

«Я настільки був здивований цією інформацією… Я не читав цю статтю… Це (інформація в про вказівку Януковича. – «УП») не відповідає дійсності».

Як повідомляв «Щоденний Львів», «Українська правда» цитувала сьогодні, 7 листопада, інформацію своїх не названих нею джерела про те, що парламентська фракція «Партії регіонів» отримала вказівку Януковича підтримати в першому читанні проект Анжеліки Лабунської щодо «лікування Тимошенко». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів